LSV traži ograđivanje od Nikolićeve izjave

Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV traži ograđivanje od Nikolićeve izjave

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)zatražila je danas od Narodne skupštine i Vlade da se ograde od izjave predsednika Tomislava Nikolića da će "Srbija i Republika Srpska jednog dana biti - jedno".

LSV smatra da ta izjava predstavlja "otvoreno podrivanje" integriteta Bosne i Hercegovine, što je u suprotnosti sa zvaničnom politikom naše države.

"Srbija je jedan od garanata poštovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dejtonskog sporazuma, a samim tim i teritorijalne celovitosti BiH, zato izjava Tomislava Nikolića ima još negativniji kontekst", dodaje se u saopštenju koje je potpisao lider LSV Nenad Čanak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.