LDP pozvao Nikolića i Vučića da se založe za odlaganje referenduma

Izvor: RTS, 30.Avg.2016, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP pozvao Nikolića i Vučića da se založe za odlaganje referenduma

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića da se založe za odlaganje najavljenog referenduma u Republici Srpskoj.
Srbija mora da utiče da se referendum o Danu Republike Srpske, zakazan za 25. septembar, odloži "i tako zaustavi sarajevski i banjalučki nacionalizam koji stoje iza njega", navodi se u Jovanovićevoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pisanoj izjavi.
Čedomir Jovanović je dodao da "inat ne sme biti način našeg reagovanja" i, ma koliko pogrešne poteze povlačilo zvanično Sarajevo i Bakir Izetbegović, mi ne treba da odgovaramo novim greškama nego razumom.
"Srbija je potpisnik Dejtonskog sporazuma, a Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, organizovanjem referenduma, koji krši poredak Bosne i Hercegovine, dovodi u pitanje mir između Srba i Bošnjaka. Najavljeni referendum najviše šteti upravo Beogradu, i potrebno je da se čuje da je Srbija za njegovo odlaganje", istakao je lider LDP.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Vučić da traži odlaganje referenduma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2016, 09:15

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je u utorak predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića da se založe za odlaganje najavljenog referenduma u Republici Srpskoj...Srbija mora da utiče da se referendum o Danu Republike Srpske, zakazan za 25. septembar,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zvizdić: Referendum krši Ustav i Dejton, odustanite

Izvor: B92, 31.Avg.2016

Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić pozvao je vlasti Republike Srpske da odustanu od referenduma najavljenog za 25. septembar...On je upozorio da održavanje mira i stabilnosti u BiH nema cenu, ali da je još važnije od toga očuvanje integriteta i suvereniteta države...U pisanoj izjavi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.