Kolinda pred samit: Poljubac Tačiju, Nikoliću ruka / FOTO

Izvor: B92, 29.Maj.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda pred samit: Poljubac Tačiju, Nikoliću ruka / FOTO

Sarajevo -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Kosova Hašim Tači pozdravili su se pred početak samita u BiH s predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Kako se vidi na fotografijama dostupnim medijima, hrvatska predsednica pružila je ruku predsedniku Srbije u znak pozdrava, dok se kosovskim predsednikom srdačnije pozdravila - poljupcem u obraz.

Državnici regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastali su se u Sarajevu na Samitu Procesa "Brdo-Brioni" na inicijativu predsednika Slovenije i Hrvatske, kao dve zemlje članice Evropske unije, koja teži jačanju regionalne saradnje i političkog dijaloga regiona Balkana i EU.

Samit je završen Zajedničkom deklaracijom, kojom šefovi država regiona obećavaju dijalog, razumevanje i poverenje.

U toj deklaraciji akcenat je na posvećenosti saradnji u prevazilaženju izazova koji prete regionu i u izbegavanju neprijateljstva iz prošlog veka, za jednakost i razvoj zarad međusobnog podržavanja u integracijama. Na samitu su učestvovali i predsednici Albanije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, kao i članovi bosanskog Predsedništva.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kolinda ljubila Tačija, Nikoliću samo pružila ruku!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Kosova Hašim Tači pozdravili su se pred početak samita u BiH sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović...Kako se vidi na fotografijama dostupnim medijima, hrvatska predsednica pružila je ruku predsedniku Srbije u znak pozdrava, dok se kosovskim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.