Kina zainteresovana za srpsku hranu

Izvor: RTS, 24.Apr.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina zainteresovana za srpsku hranu

Kina je zainteresovana za uvoz 500.000 tona goveđeg mesa godišnje, a Srbija je spremna da ispuni sve uslove koje zahtevaju kineski standardi kako bi realizacija tog posla što pre počela, rečeno je na sastanku predsednika Srbije Tomislava Nikolića i ministra u kineskoj Generalnoj upravi za kontrolu kvaliteta Dži Šupinga. Ministar poljoprivrede Branisalv Nedimović potpisao je protokol sa kineskom delegacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Nikolić je rekao da je ovaj projekat velika poslovna šansa za našu zemlju i da će Srbija, čim Generalna uprava završi svoj rad i uveri se da naši proizvodi zadovoljavaju traženi kvalitet, biti spremna da počne izvoz mesa u Kinu.

Istaknuto je i da su brojne kineske kompanije zainteresovane da ulažu u srpsku poljoprivredu, a ministar Dži Šuping je naglasio da je Generalna uprava spremna da svim takvim kompanijama dodeli olakšice u poslovanju.
On je rekao da je cilj njegove posete da se realizuje dogovor koji su nedavno u Pekingu postigli Nikolić i predsednik Kine Si Đinping.
Memorandum i protokol su kineskom delegacijom potpisao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

"Bez obzira da li je u pitanju uvoz ili izvoz iz Kine, naša Uprava kontroliše kvalitet hrane. Najveća dužnost nam je da garantujemo za bezbedbost hrane koja se uvozi u Kinu. Cilj nam je da podstičemo saradnju i razmenu između naših zemalja, i da srpski proizvodi što brže stignu na kinesko tržište, i da ukusna i kvalitetna srpska hrana bude na trpezama kineskih potrošača", rekao je Dži Šuping.
"Što se tiče robe, misli se pre svega na jagnjeće, goveđe meso, mislimo na svinjsko meso, delove svinjskog mesa, pričali smo takođe i o mleku i mlečnim proizvodima i mleku za bebe. Razgovarali smo o kukuruzu, šećeru, razgovarali smo o suvoj šljivi i to je u ovom trenutku jedna paleta proizvoda za koju postoji zaintereseovanost za razmenu", poručio je Nedimović.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina bi da uvozi pola miliona tona govedine iz Srbije

Izvor: N1 televizija, 24.Apr.2017

Kina je zainteresovana da godišnje iz Srbije uvozi 500.000 tona goveđeg mesa, potvrdili su predstavnici kineske Generalne uprave za kontrolu kvaliteta, inspekciju i karantin u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem...Na sastanku je istaknuto da je Srbija spremna da ispuni sve uslove...

Nastavak na N1 televizija...

Kina zainteresovana za uvoz godišnje 500.000 tona govedjeg mesa iz Srbije

Izvor: Beta, 24.Apr.2017

Kina je zainteresovana da godišnje iz Srbije uvozi 500.000 tona govedjeg mesa, potvrdili su danas u Beogradu predstavnici kineske Generalne uprave za kontrolu kvaliteta, inspekciju i karantin u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.Na sastanku je istaknuto da je Srbija spremna da ispuni...

Nastavak na Beta...

Kina hoće 500.000 tona govedine

Izvor: Večernje novosti, 25.Apr.2017, 09:19

Predsednik Srbije ugostio Dži Šupinga, kineskog ministra generalne uprave. Na listi za izvoz i mlečni proizvodi, kukuruz, šećerna repa, suve šljive NARODNA Republika Kina zainteresovana je za uvoz 500.000 tona goveđeg mesa godišnje, a Srbija je spremna da ispuni sve uslove...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.