KONSULTACIJE: Vučić od utorka postaje mandatar!

Izvor: Kurir, 18.Apr.2014, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONSULTACIJE: Vučić od utorka postaje mandatar!

Tomislav Nikolić obavio konsultacije s predstavnicima SPS-PUPS-JS, DS, koalicijom oko NDS, SVM, SDAS i PZDD, a posle Uskrsa razgovaraće s liderom SNS Vučićem

BEOGRAD - Krug.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odrediće mandatara >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za sastav nove vlade Srbije 22. aprila kada će razgovarati s predstavnicima koalicije koju predvodi SNS Aleksandra Vučića.  Nikolić je juče obavio razgovore o sastavu nove vlade s predstavnicima SPS-PUPS-JS, DS, koalicije oko NDS, SVM, SDAS i PZDD.

Dragan Đilas

NEĆEMO U VLADU KOJA ĆE OBORITI

STANDARD GRAĐANA, A NIKO NAS NIJE NI ZVAO

Lider DS Dragan Đilas informisao je predsednika Nikolića da DS ne može biti deo nove vlade Srbije, kao i da nije ni dobio poziv za pregovore o njenom formiranju. On je rekao da su izrazili i bojazan o nekim merama koje najavljuju budući članovi vlade jer će one izazvati smanjenje životnog standarda i dalje otpuštanje ljudi. Na konsultacijama su bili i Bojan Pajtić i Vesna Martinović.

Ištvan Pastor

SLEDEĆE NEDELJE POTPISUJEMO KOALICIONI SPORAZUM

Lider SVM Ištvan Pastor izvestio je Nikolića o stavu te stranke da bude deo parlamentarne većine:

- Manje-više sve je poznato. Verujem da će sledeće nedelje biti potpisan koalicioni sporazum sa SNS.

Ivica Dačić

NEĆU BITI JEDINI IZ SPS U VLADI

Lider SPS Ivica Dačić informisao je Nikolića da je ta stranka spremna da bude deo parlamentarne većine.

- Ko će biti ministar i ko će biti član, stvar je dogovora - kazao je Dačić i dodao da će o tome biti reči posle Uskrsa:

- Neću biti samo ja u vladi, sigurno da bilo kakav dogovor ne podrazumeva da samo ja budem u njoj.

Boris Tadić

I DALJE NEĆEMO SA SPS

Predsednik NDS Boris Tadić rekao je da lista okupljena oko te stranke neće ući u vladu u kojoj bi bio SPS.

- Naša lista ne ulazi u vladu ako vlada nema perspektivu da reši temeljne probleme društva. Naše mišljenje je da vlada u kojoj bi bio SPS ne bi bila delotvorna - rekao je Tadić.

Njegovi koalicioni partneri iz LSV Nenad Čanak i ZZS Dušan Petrović odbacili su spekulacije da samostalno razgovaraju sa SNS.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.