Jovanović pozvao Nikolića i Vučića da se založe za odlaganje referenduma u RS

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2016, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović pozvao Nikolića i Vučića da se založe za odlaganje referenduma u RS

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je večeras predsednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića da se založe da se najavljeni referedum u Republici Srpskoj (RS) odloži, jer se njegovim organizovanjem krši poredak Bosne i Herceovine i dovodi u pitanje mir između Bošnjaka i Srba.

"Srbija mora da utiče da se referendum o Danu RS, zakazan za 25. septembar, odloži i tako zaustavi sarajevski i banjalučki nacionalizam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji stoje iza njega. On šteti najviše Beogradu, zbog čega je potrebno da se čuje da je Srbija za njegovo odlaganje", naveo je Jovanović u saopštenju.

Lder LDP-a je ocenio da inat ne sme biti "način našeg reagovanja" i da na pogrešne poteze zvaničnog Sarajeva, Srbija treba da odgovara razumom.

"Bosni i Hercegovini je potreban mir, i taj mir je pođednako potreban i Bošnjacima, i Hrvatima, i Srbima, i mi zato moramo biti čuvari tog mira, a ne ratni huškači", zaključio je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.