Izetbegović:Poseta Nikolića prilika da mu sve kažem u lice

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović:Poseta Nikolića prilika da mu sve kažem u lice

Sarajevo -- Bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobrodošao u Sarajevo kad god odluči da dođe.

Izetbegović je dodao da će to biti prilika da mu, kako je rekao, u lice kaže da sve što radi i govori ne doprinosi izgradnji dobrosusedskih odnosa.

Izetbegović je u intervjuu za sarajevski portal Faktor.ba rekao da je mogao da odbije da primi Nikolića, ali da nije i da neće to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učiniti.

"Mislim da bi njegova poseta bila prilika da mu u lice kažem da sve što radi i govori ne doprinosi izgradnji dobrosusedskih odnosa sa državom BiH na temelju međusobnog uvažavanja i poštovanja interesa i osećanja svih njenih naroda i građana. Dakle, Nikolić je dobro došao u Sarajevo kad god se odluči da dođe", rekao je Izetbegović.

Upitan kako komentariše izjavu predsednika RS Milorada Dodika da sanja ujedinjenje tog entieta sa Srbijom, odnosno izjavu Nikolića da se „slaže sa onim što brat Mile otvoreno govori", Izetbegović kaže:

"Dodik, a s njim i Nikolić, će morati da se pomire sa zajedničkom realnošću, naročito imajući u vidu kakve sve zločine kao hipoteku nosi entitet Republika Srpska i njeni ratni kumovi. Entitet Republika Srpska nema ni moralnih, ni istorijskih, niti pravnih argumenata za otcepljenje od BiH. Može to pokušati ostvariti samo novim ciklusom nasilja, a tad je pitanje kako bi se to završilo".

Izetbegović kaže da je reč o provokacijama koje će se pretvoriti u ozbiljne prijetnje ako ne dobiju pravi odgovor, te da taj pravi odgovor nije nasedanje na svaku provokaciju.

"Pravi odgovor podrazumeva zatvaranje svih drugih pukotina i frontova, i onih unutar SDA, i unutar bošnjačkog, i unutar bosanskog patriotskog fronta, i bolju saradnju sa hrvatskom komponentom, pre svega u BiH, ali i u Hrvatskoj, zatim i sa srpskom komponentom oličenom kroz Savez za promjene u BiH, i sa Aleksandrom Vučićem u Srbiji, agilniji nastup prema međunarodnom faktoru, pre svega Briselu i Vašingtonu", naveo je Izetbegović.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izetbegović:Poseta Nikolića prilika da mu sve kažem u lice

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2017

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobrodošao u Sarajevo kad god odluči da dođe...Izetbegović je dodao da će to biti prilika da mu, kako je rekao, u lice kaže da sve što radi i govori ne doprinosi izgradnji dobrosusedskih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.