Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Maj.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski predsednik Matarela u ponedeljak u Beogradu

Predsednik Italije Serđo Matarela boraviće u ponedeljak u poseti Srbiji, tokom koje će s najvišim srpskim zvaničnicima razgovarati o procesu evrointegracija Srbije i jačanju bilateralne saradnje i obratiti se poslanicima Skupštine Srbije.

Kako je najavljeno iz pres službe predsednika Srbije, seriju zvaničnih susreta Matarela će početi sastankom s predsednikom Tomislavom Nikolićem u Palati Srbija, a potom će im se pridružiti i članovi delegacija dve zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Italijanski predsednik popodne će se obratiti poslanicima Skupštine Srbije na posebnoj sednici.

Italijanski mediji najavili su da će se Matarela tokom posete Beogradu sastati s predsednikom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednicom Skupštine Majom Gojković, kao i da će u obraćanju poslanicima podržati reforme koje Srbija sprovodi u procesu približavanja Evropskoj uniji.

Na kraju posete Beogradu Matarela i Nikolić zajedno će položiti vence na Italijansko vojno groblje i srpsku Spomen-kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu, na Novom groblju u Beogradu.

Posle Beograda, Matarela putuje u Podgoricu. Italijanski mediji ističu da su Srbija i Crna Gora prve zemlje kandidati za članstvo u EU koje Matarela posećuje.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Italije Serđo Matarela sutra u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2015

Predsednik Italije Serđo Matarela boraviće sutra u poseti Srbiji tokom koje će s najvišim srpskim zvaničnicima razgovarati o procesu evrointegracija Srbije i jačanju bilateralne saradnje i obratiti se poslanicima Skupštine Srbije...Kako je najavljeno iz pres službe predsednika Srbije, seriju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Italija za što skorije otvaranje poglavlja

Izvor: Mondo, 25.Maj.2015, 02:00

Predsednik Italije rekao tokom susreta sa premijerom Srbije da Italija veoma ceni reforme koje sprovodi vlada, kao i da je veoma važno da Srbija što pre postane članica EU, jer je to značajno ne samo za Srbiju, već i za EU...Foto: Tanjug, Tanja Valič..Vučić, koji je sa Serđom Matarelom razgovarao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.