Han u Beogradu

Izvor: Press, 20.Nov.2014, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han u Beogradu

Evropski komesar za politiku istočnog susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han doputovaće danas u Beograd, kako bi se upoznao sa dosadašnjim napretkom Srbije u procesu evropskih integracija i da bi ohrabrio reforme i pristupne pregovore.
Kako je najavljeno, Hana će primiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pravde Nikola Selaković.

"Verujem da će Srbija sa istim uspehom kao do sada nastaviti sa procesom evropskih integracija", poručio je Han novinarima u Briselu nakon susreta sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem u utorak.

Prema Hanovim rečima, ova poseta na samom početku mandata znak je da proširenje ima isti prioritet kao i u vreme njegovog prethodnika.



On je naglasio da, i pored dosadašnjeg napretka, pred Srbijom stoji mnogo posla na sprovođenju unutrašnjih reformi i nastavku procesa normalizacije Beograda i Prištine.

Jedna od tema na dnevnom redu biće i usaglašavanje spoljne politike Srbije sa evropskom, o čemu je Dačić juče u Briselu razgovarao i sa visokom predstavnicom EU za spoljn politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

"Srbija u skladu sa pregovaračkim okvirom treba da progresivno harmonizuje svoju spoljnu politiku sa EU", rekao je Han i dodao da ga raduje što je vlada Srbije tokom nedavne posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji jasno izrazila svoje opredeljenje da ostane na evropskom kursu.

Han je istakao da u ovoj fazi pristupnog procesa nije tražio da se Srbija pridruži evropskim sankcijama Rusiji i izrazio razumevanje za politiku vojne neutralnosti Srbije, podsećajući da dolazi iz Austrije, koja je takođe vojno neutralna zemlja.

Tokom komesarove posete će svakako biti reči i o otvaranju prvih poglavlja u pregovaračkom procesu, a Han je u utorak rekao da se nada da će do toga doći što pre.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Maja Nikolić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Europski komesar za politiku susjedstva u posjeti Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Nov.2014

Europski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju EU Johannes Hahn posetit će danas Srbiju kako bi ohrabrio reforme i pristupne pregovore..."Posjeta na samom početku Hahnovog mandata je jasan znak da su..pregovori o proširenju Unije jednako prioritetni kao i prije, i..pokazuje posvećenost...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Johanes Han danas u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2014

Evropski komesar za politiku istočnog susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han doputovao je danas u posetu Beogradu, kako bi se upoznao sa dosadašnjim napretkom Srbije u procesu evropskih integracija i da bi ohrabrio reforme i pristupne pregovore...Han se prvo sastao se ministrom pravde Nikolom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.