Dragica Nikolić: Ostala sam bez dinara!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2016, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragica Nikolić: Ostala sam bez dinara!

Supruga predsednika Tomislava Nikolića i predsednica Upravnog odbora Fondacije "Dragica Nikolić", pohvalila se da je ta fondacija u protekle tri godine prikupila 10 miliona evra. Kako tvrdi, sav novac je potrošen, dok su administrativni troškovi bili minimalni - svega 0,05 odsto.

Prva dama je istakla da je za Fondaciju važno da se, gde god da radi, javljaju ljudi koji žele da pomognu. Ali, u stvarnosti tokovi novca u njenoj fondaciji nisu transparentni, navodi tabloid >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Alo!". Naime, finansijski izveštaj za 2015. još uvek nije objavljen na sajtu Agencije za privredne registre, pa je, iako je već prošla polovine godine, on još uvek "u postupku obrade".

Nikolićeva takođe već godinama odbija da kaže koje su to firme i pojedinci čiji se milioni slivaju u njenu fondaciju. Podaci iz finansijskih izveštaja iz ranijih godina otkrivaju da je Fondacija "Dragica Nikolić" 2014. doživela pravi poslovni bum, s obzirom na to da se u 2013. u tu neprofitnu organizaciju slilo "tričavih" 14,25 miliona, dok im je 2014. prihod narastao čak 29 puta i iznosio je skoro 410 miliona dinara.

Od toga je na donacije otišlo 313,5 miliona, dok se iz finansijskog izveštaja vidi da je skoro 100 miliona Dragicina fondacija spiskala na druge stvari. Tako je na plate i lične troškove dvoje zaposlenih potrošeno neverovatnih 3,5 milona dinara. Ti podaci otkrivaju da su plate u ovoj fondaciji pozamašne za srpski standard, i da u fondaciji mesečno zarađuju u proseku oko 150.000 dinara, što je više nego što prima njen suprug predsednik Nikolić.

Interesantno je i da je sedište Fondacije "Dragica Nikolić" u jednoj od najluksuznijih poslovnih zgrada u Beogradu, u kojoj mesečni zakup prostorija iznosi oko 4.000 evra. Da rad Fondacije nije transparentan, smatra i profesor doktor Vladimir Goati, politički analitičar.

- Dragica Nikolić bi morala da iznese izvore sredstava, to ne može da se krije. Dosta je to jedna čudna dobrotvorna fondacija, koja se vrlo brine za dobrobit vlastitih zaposlenih - ističe Goati, a prenosi "Alo!".

* Tatina slika i Dragičine muke

* FOTO: Ovako su Tomu dočekali u Džakarti!

* Gosti iz Velike Britanije: Tomo, šta si radio u Moskvi?

* "Medaljaši" iz Bakua kod Tome i Dragice
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.