Danas otvaranje Kineske banke u Beogradu

Izvor: Blic, 21.Jan.2017, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas otvaranje Kineske banke u Beogradu

Kineska banke (Bank of China) danas će biti otvorena u Beogradu, a svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić će u Palati Srbija imati sastanak sa predsednikom Upravnog odbora Kineske banke Tian Guolijem, a posle će obići sedište banke u Bulevaru Zorana Đinđića 2a.

Banka će u Srbiji poslovati pod imenom Bank of China Srbija, akcionarsko društvo Beograd, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a njen osnivač je Bank of China Hungary iz Mađarske, čiji je vlasnik državna Bank of China iz Kine, koja je u prvih pet banaka u svetu po vrednosti tržišnih transakcija.

U početku će ta banka finansirati kineske i srpske kompanije koje će zajednički nastupati i na trećim tržištima, a plan je da pruža usluge i stanovništvu.

To će biti prva kineska banka koja radi u Srbiji i biće centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nikolić sa Guolijem u Palati "Srbija"

Izvor: RTS, 21.Jan.2017

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa predsednikom UO Kineske banke Tian Guolijem u Palati "Srbija", a nakon sastanka su obišli sedište banke koja je otvorena u Beogradu. . Sastanku sa Guolijem prisustvovali su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.