Da li znate ko je posle Vučića najpopularniji u Vladi Srbije?

Izvor: Telegraf.rs, 27.Nov.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li znate ko je posle Vučića najpopularniji u Vladi Srbije?

Najviše poverenja građani imaju u premijera Srbije čija je razlika između pozitivnih i negativnih poena +45. Daleko iza njega su predsednik Tomislav Nikolić, Zorana Mihajlović, Ivica Dačić. Na listi najnepopularnijih vodi Zoran Živković (-79), Vojislav Šešelj (-61), Bojan Pajtić (-56) i Boris Tadić (-55) >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Da su danas izbori SNS bi osvojila glasove nešto više od 50 odsto onih koji bi izašli na birališta (oko 66 odsto), pokazalo je novembarsko istraživanje agencije “Ipsos” u koje je “Blic” imao uvid.

Za SPS Ivice Dačića glasalo bi oko 10 odsto, dok bi se u Skupštini našli još samo DS (6 odsto) i Dveri (5 odsto). Ispod cenzusa, sa oko tri odsto podrške, su DSS, SDS Borisa Tadića, LDP i Pokret Saše Radulovića “Dosta je bilo”.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić, Printskrin: Youtube/Ministarstvo finansija i privrede

Najzamljivija stvar dogodila se sa SRS. Istraživači su izmerili da su radikali pre povratka Vojislava Šešelja iz Haga imali oko 3 odsto podrške. A onda su pred sam njegov povratak i nekoliko dana pošto je stigao u Srbiju SRS je zabeležila veliki rast i podršku od blizu 8 odsto! Međutim, posle prvih izjava Šešelja popularnost SRS krajem novembra ponovo je 3 odsto.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Najviše poverenja građani imaju u premijera Aleksandra Vučića čija je razlika između pozitivnih i negativnih poena +45. Daleko iza njega su predsednik Tomislav Nikolić, Zorana Mihajlović, Ivica Dačić. Na listi najnepopularnijih vodi Zoran Živković (-79), Vojislav Šešelj (-61), Bojan Pajtić (-56) i Boris Tadić (-55).

Foto: Telegraf

Blizu 70 odsto ispitanika veruje da će reforme biti do kraja sprovedene. Zanimljivo je da su najbronija populacija koja veruje u reforme penzioneri i domaćice, dok je najviše skeptika među učenicima i studentima. S druge strane više od 90 odsto ispitanih veruje da je Vučić glavni pokretač reformi. Samo što jedan polovina veruje da Vučić sam nosi sav teret reformi, a druga da iza sebe ima dobar tim. Što se ostalih ministara tiče najpopularnija je Zorana Mihajlović.

Za ispitanike, najvažniji partner Srbije je Rusija sa 52 odsto, ali je na drugom mestu Nemačka sa 20 odsto poverenja.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Izbori

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.