Antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske

Izvor: RTS, 28.Avg.2016, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske

Združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske "Drina 2016" održana je na graničnom prelazu kod Loznice. Predsednik Tomislav Nikolić ističe da policije Srbije i RS mogu da reše sve zadatke. Predsednik Srpske Milorad Dodik poručio je da je vežba pokazala zajedništvo.
Vežba na graničnom prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Trbušnica je počela intoniranjem himne Srbije "Bože pravde", a zatim je raport predao komandir SAJ Spasoje Vulević.

U vežbi je učestvovalo oko 200 pripadnika dveju policija, oko 50 vozila, pet letelica i pet plovila.
Pripadnici obeju policija pokazali su snagu i obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da odgovore na sve bezbednosne izazove.
Na kraju zajedničke vežbe obavljeno je i završno postrojavanje učesnika i borbenih vozila.

Predsednik Nikolić je posle vežbe istakao da su pripadnici specijalnih snaga Srbije i Srpske bili kao jedan i istakao da je vojnička ocena za vežbu vrlo dobar.
"Oni su pokazali kako uspešno sarađuju, kako se potpuno razumeju i dopunjuju i kako ne postoji zadatak koji ne možemo zajednički da rešimo", rekao je Nikolić.
Predsednik je čestitao pripadnicima dve policije.
"Danas ste bili kao jedan, kako dišete kako razmišljate, tako i radite i ako bi se davala vojnička ocena ovoj vežbi rekao bih vrlo dobar", rekao je predsednik.

Nikolić je dodao i da je vežba takođe pokazala da Drina ne može biti granica borbi protiv terorizma, jer terorizam ne poznaje granice.
Nakon uspešno izvedene zajedničke antiterorističke vežbe, Dodik je istakao da su policije Srbije i RS osposobljene da uzvrate udarac terorizmu.
"Čestitam pripadnicima policija Srbije u RS i svima koji su učestvovali u organizaciji vežbe, posebno ministrima unutrašnjih poslova i njihovim saradnicima", rekao je Dodik, ističući da je vežba bila veoma uspešna.
Naveo je da vežba pokazala zajedništvo i usmerenost ka cilju i sposobnost da se izbori protiv zla koje pokriva gotovo ceo svet.

"Čestitam svim učesnicima u vežbama, ovo je bilo zaista dobro, odlično, i nadamo se da ćemo u budućnosti imati još prilika da usavršavamo naše sposobnosti", rekao je Dodik.
Dodik je zahvalio Nikoliću što je danas na ovaj način dao značajnu podršku vežbi, kao i Vladi Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem i Vladi Srpske na čelu sa premijerkom Željkom Cvijanović, što su obezbedile sredstva i resurse za ovu vežbu.
Interesovanje građana za "Drinu 2016" je bilo veliko, pa se okupilo više od 10.000 ljudi.
Direktori policije Srbije i Republike Srpske Vladimir Rebić i Darko Ćulum uvereni su da se današnjom združenom vežbom dveju policija pokazuje da smo spremni da odgovorimo na sve izazove.

Rebić je pre početka vežbe rekao da je terorizam prisutan i na Balkanu, te da je cilj da se pošalje brza i jasna poruka da smo spobni da odgovorimo na sve izazove.
Vežbu policija Srbije i Republike Srpske kritikovao je potpredsednik RS Ramiz Salkić izjavivši da smo ovih dana svedoci "zabrinjavajućeg zveckanja naoružanjem na Drini", čime se mogu dovesti u krizu dobrosusedski odnosi BiH i Srbije. Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Jana Ljubičić rekla je zatim da su neshvatljive izjave onih koji kritikuju napore koje Srbija i RS ulažu u borbu protiv terorizma.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antiteroristička vežba policija Srbije i Srpske /FOTO

Izvor: B92, 28.Avg.2016

Loznica -- Na graničnom prelazu Trbušnica kod Loznice počela je združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske...Tokom vežbe, kojoj prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik RS Milorad Dodik, pripadnici dveju policija pokazaće snagu i obučenost u borbi...

Nastavak na B92...

Nikolić: Ne sme biti granica u borbi protiv terorizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da je združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske koja je održana na graničnom prelazu Trbušnica kod Loznice bila vrlo dobra i da je pokazala da u borbi protiv terorizma ne smeju da postoje granice..."Vi ste danas pokazali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.