Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Tošeta Proeskog (VIDEO)

Izvor: Story, 08.Okt.2015, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Tošeta Proeskog (VIDEO)

Na koncertu Zvezdano nebo, koji se tradicionalno održava u Skoplju svake godine uoči godišnjice smrti Tošeta Proeskog, predstavljena je do sada neobjavljena pesma pokojnog muzičara anđeoskog glasa.

Foto: Story arhiva

Numera Efta purane ikone je na romskom jeziku, a bila je namenjena za potrebe pank-opere Dom za vešanje Emira Kusturice.

Toše je ostavio mnogo kompozicija iza sebe, koje je otpevao na nekoliko jezika, i koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << treba da ugledaju svetlost dana. Od njegovog bogatog stvaralaštva, ovog puta hteli smo da predstavimo temu Efta purane ikone, koja je otpevana na romskom jeziku za potrebe pank-opere Dom za vešanje Emira Kusturice, za koju je realizovan spot sa neobjavljenim snimcima Tošeta Proeskog – navodi se u izjavi fondacije Toše Proeski.

Toše Proeski: Sve je ovo premalo za kraj...

Inače, u pitanju je demo snimak, tako da pesma nije miksovana.

Podsetimo, Toše Proeski (26) poginuo je 16. oktobra 2007. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške.

Pogledajte dokumentarac o životu, uspehu i tragediji Tošeta Proeskog (VIDEO)

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.