Zvanično: Kraj 2016. i za Nadala!

Izvor: B92, 20.Okt.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično: Kraj 2016. i za Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je da neće nastupati više do kraja godine i najavio povratak 2017.

Nadal je i ove godine imao problema, pre svega sa povredom ručnog zgloba zbog koje je napustio turnir na Rolan Garosu, a onda nije igrao ni na Vimbldonu.

Nije uspeo da dođe do željenog nivoa forme, pa mu je poraz od Viktora Troickog u Šangaju bio poslednji meč u 2016.

„Nije tajna da nisam došao na Olimpijske igre spreman, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali cilj je bio da se takmičim i osvojim medalju za Španiju. Od tada imam bolove i sada sam primoran da stanem i počnem pripreme za 2017. Veoma sam tužan što neću igrati sledeće nedelje u Bazelu jer imam sjajno sećanje na finale iz prošle godine protiv Rodžera Federera. Neću igrati ni na Mastersu u Parizu gde je me je publika uvek lepo dočekivala. Sada je vreme za odmor i početak priprema za 2017“, napisao je Nadal na svom Fejsbuk profilu.

Prethodno je nešto slično uradio i Rodžer Federer koji je posle Vimbldona odlučio da ne igra do kraja godine kako bi što bolje zalečio povredu kolena.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.