Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2015, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živojinović: Podržavam Novaka, sramota sa ulaznicama

Legendarni srpski teniser i počasni predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Slobodan Živojinović pružio je punu podršku zahtevu Novaka Ðokovića da se proveri situacija oko prodaje ulaznica za meč sa Hrvatskom u Kraljevu.

"Ako neko kupuje karte i onda ih prodaje na crno mislim da je to sramno, pogotovo što je ideja čelnih ljudi Saveza bila da se ovaj važan susret odigra van Beograda, u nekom drugom gradu, i da i neka druga publika vidi Noleta, Viktora, Zikija... Ne bih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << voleo da vidim, u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji, pogotovu u Kraljevu, da sada neko izađe i prodaje karte po nekim basnoslovnim cenama. To nije dobro za tenis, to ni za koga nije dobro" rekao je Živojinović za Slobodnu Evropu.

Nova sportska hala u Kraljevu ima 3.000 mesta i jedna je od malobrojnih u Srbiji koje ispunjavaju kriterijume za odigravanje Dejvis kupa.

"Apsolutno ne postoji opravdanje za to da nema karata za građane. Ogromno je interesovanje, Nole se vraća u reprezentaciju, velika je važnost meča, igra se protiv Hrvatske i to su verovatno osnovni razlozi zbog kojih je došlo do svega ovoga. Da se igra i na stadionu u Kraljevu, bio bi suviše mali, premala bi bila i Beogradska arena. Podržavam Novakov stav da se proveri ša je bilo oko karata, jer to ne sme da se dešava", naveo je Živojinović.

Prema njegovim rečima postoje jasna pravila Međunarodne teniske federacije (ITF) oko distribucije ulaznica.

"Postoji obaveza da se gostujućem savezu dodeli 10 odsto karata, isto toliko ide sponzorima ITF, deo sponzorima Saveza,m deo lokalnoj samopuravi koja je finansijski pomogla da se susret održi. Tako da sve lako može da se proveri", zaključio je Živojinović.

Karte za meč sa Hrvatskom "rasprodate" su za samo 13 minuta i mnogo Kraljevčani koji su čekali celu noć u redu ispred dvorane ostali su praznih ruku.

Ðoković je po dolasku u Beograd iz Dubaija optužio organizatore za malverzacije sa ulaznicama i tim povodom pokrenuta je zvanična istraga i saslušan je predsednik Teniskog saveza Zapadne Srbije Predrag Petronijević.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se u Kraljevu od 6. do 8. marta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.