Zimonjićev jubilej - 700. pobeda u dublu

Izvor: RTS, 28.Jul.2017, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimonjićev jubilej - 700. pobeda u dublu

Srpski teniser Nenad Zimonjić ostvario je 700. pobedu u dublu u karijeri, pošto je u paru sa Poljakom Marcinom Matkovskim savladao Argentince Karlosa Berloka i Dijega Švarcmana 7:6 (7:5), 7:6 (7:4) u prvom kolu turnira u Hamburgu.

Zimonjić, ujedno i selektor reprezentacije Srbije, postao je tek deseti igrač u istoriji koji je došao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do 700. i više trijumfa u dublu, posle Danijela Nestora, braće Brajan, Toda Vudbridža, Marka Knovlsa, Maksa Mirnjeg, Leandera Paesa, Šervuda Stjuarta i Jonasa Bjorkmana.
"Drago mi je što sam jubilej proslavio u Hamburgu, mestu gde igram prvi put posle pet godina, i u zemlji sa velikom teniskom tradicijom. Mnogo mi znači što sam ušao u klub 'Top10' i želim na tome da zahvalim svim partnerima u dublu", rekao je 41-godišnji Zimonjić za sajt ATP-a.
Zimonjić je tokom karijere u dublu pored 700. pobeda zabeležio i 396 poraza, uz 54 titule, među kojima su tri na gren slemu (Rolan Garos i dva puta Vimbldon).
Pogledaj vesti o: Nenad Zimonjić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.