Vilhelm: Nikad bolji odnosi Srbije i Nemačke!

Izvor: Kurir, 29.Maj.2015, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilhelm: Nikad bolji odnosi Srbije i Nemačke!

Na srpskom tržištu trenutno posluje 370 velikih nemačkih firmi i da predstojeći dolazak "velikana privrede" Lidla i Tenisa pokazuje da Srbija postaje atraktivna, izjavio nemački ambasador

Bilateralni odnosi Srbije i Nemačke nikada nisu bili tako dobri kao sada, uključujući i privrednu saradnju, izjavio je nemački ambasador Hajnc Vilhelm, navodeći da je za Nemačku Srbija ključna zemlja zapadnog Balkana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koja ima podršku na putu ka EU.

On je na 44. klubu lobista u Privrednoj komori Beograda rekao da, nažalost, Nemačka više nije prvi trgovinski partner Srbije, jer ju je prestigla Italija, zbog dolaska Fijata u Kragujevac. Uprkos tome, naveo je, vrednost razmene dve zemlje iznosi oko 3,2 milijarde evra i beleži trend stabilnog rasta, za koji se očekuje da će iznositi pet odsto godišnje.

Napomenuo je da na srpskom tržištu trenutno posluje 370 velikih nemačkih firmi i da predstojeći dolazak "velikana privrede" Lidla i Tenisa pokazuje da Srbija postaje atraktivna. On je preneo da nemačke firme u Srbiji smatraju da je birokratija možda prespora, ali i da je donet veliki broj pristojnih zakona, kao što je Zakon o radu, za koji ocenjuju da je apsolutno dobar.

Vilhelm je naglasio da je saradnja Srbije i Nemačke napredovala u svim poljima, politici, ekonomskim odnosima, kulturnim i ličnim vezama.

"Biću neskroman, uz naše zalaganje i dobru saradnju sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je naš odličan partner, u Nemačkoj vidi uzor, i nama se obraća za puno saveta, jako smo napredovali u svim poljima", rekao je Vilhelm.

Srbija ima pozitivnu ulogu u regionu poslednjih nekoliko godina, rekao je Vilhelm navodeći da predstojeća poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji znači priznanje za zalaganje Srbije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.