Vavrinka u polufinalu, čeka Novaka

Izvor: B92, 28.Jan.2015, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vavrinka u polufinalu, čeka Novaka

Četvrti teniser sveta Stan Vavrinka plasirao se u polufinale Australijan opena pobedom nad Keijem Nišikorijem sa 6:3, 6:4, 7:6.

Vavrinka je odigrao sjajan meč, potpuno razbio Japanca u prva dva seta i nastavio put ka odbrani titule osvojene prošle godine.

Švajcarac će se u borbi za finale sastati sa boljim iz poslednjeg polufinalnog meča u kom se sastaju Novak Đoković i Miloš Raonić.

Nišikori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je posle dva izgubljena seta treći odveo u taj brejk u kojem je Stan vodio sa 6:1. Tada je uspeo da se vrati na 6:6, imao maltene dobijen poen, ali je odigrao loš drop šot koji ga je koštao poraza – Vavrinka je odservirao as i posle dva sata i pet minuta prošao u polufinale.

Aktuelni šampion Ozi opena bio je mnogo agresivniji – zabeležio je 46 vinera (20 asova), naspram 23 rivala, dok su u greškama bili skoro izjednačeni (34:31).

Japanski teniser mnogo slabije je otvorio meč, pa je već u prvom gemu morao da spasava brejk loptu. Tada je proradio prvi servis koji mu je omogućio da se izvuče. Švajcarac je sigurno osvajao gemove na svoj servis i već u četvrtom je dobio priliku da napadne. Nišikoriju je stao početni udarac, a Vavrinka je napravio brejk iz druge prilike. Stan je propustio dve set lopte kod rezultata 5:3, da bi onda sebe uveo u problem u sledećem. Bilo je 15:30 prilikom servisa za set, ali je četvrti teniser planete sa dva odlična forhenda uspeo da se izvuče i povede sa 1-0.

Kei je u drugom delu znatno podigao nivo igre, ali je na terenu i dalje izgledao pomalo ravnodušno, pa se stekao utisak da mu malo fali da se igrački vrati u meč.

Kod 2:1 se izvukao, ali dva gema kasnije nije imao šanse. Ponovo je došao u situaciju da spasava dve vezane brejk lopte – prvu je uspeo, ali je kod druge Stan pogodio dve krakte bekhend dijagonale uzastopno i poveo sa 3:1. Vavrinka je bio bolji igrač na terenu i mogao je mnogo ranije da reši set u svoju korist, pošto je nove tri brejk prilike propustio u osmom gemu. To je moglo skupo da ga košta kada je servirao za 2-0 – suočavao se sa tri vezane šanse za protivnika koji je sjajno riternirao, ali je tada pogodio nekoliko neverovatnih servisa, od kojih je jedan išao brzinom od 222 kilometara na čas.

Bolji početak trećeg seta japanski teniser nije mogao da zamisli – osvojio je gem bez izgubljenog poena, a onda sa nulom oduzeo servis rivalu. Međutim, usledio je momentalni pad i poklon ribrejk, a onda je viđena jedna interesantna situacija. Od početka seta do 3:3 obojica igrača gemove su osvajali sa nulom. Igralo se gem za gem do taj brejka, u kojem je Stan vodio sa 6:1. Tada se Nišiko vratio na 6:6, imao maltene dobijen poen za set loptu, ali je odigrao loš drop šot koji ga je koštao poraza. Vavrinka je odservirao as i prošao u novo polufinale u Melburnu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vavrinka čeka Novaka

Izvor: TV Arena Sport, 28.Jan.2015

Pobedom nad Keijem Nišikorijem sa 3:0 u setovima četvrti teniser sveta Stan Vavrinka plasirao se u polufinale Australijan opena...Švajcarac će se u borbi za finale sastati sa boljim iz poslednjeg polufinalnog meča u kom se sastaju Novak Đoković i Miloš Raonić...Vavrinka je odigrao sjajan meč,...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.