Uživo: Venus brejkom otvorila drugi set, Krunić - Vilijams 3:6, 0:2

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Venus brejkom otvorila drugi set, Krunić - Vilijams 3:6, 0:2

Srpska teniserka Aleksandra Krunić igra u ovim trenucima protiv petostruke osvajačice Vimbldona Venus Vilijams meč 3. kola, a prenos možete pratiti uživo na Blicsportu.

U prethodnom kolu srpska teniserka je savladala Saru Erani, dok je Vilijams bila bolja od Putinceve sa 7:6 (5), 6:4.

Pobednica ovog susreta igraće protiv bolje iz duela Serene Vilijams i Heder Votson.

Drugi set: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Bekhend je odlično služio Vilijams u prvom delu meča, i kada Aleksandra ne bi pogodila prvi servis, Amerikanka bi je kaznila. To je i donelo Venus brejk odmah na startu drugog seta, koji je potom sigurno potvrdila za 2:0.

Dobar otpor Krunić, Venus jedan brejk ipak bio dovoljan za prvi set:

Prva je servirala Venus, i to jako dobro, pošto naša teniserka nije uspela da uzme ijedan poen. Potom je Krunić stala na servis liniju, i takođe dobro otvorila sa dva vezana poena, međutim Amerikanka je uspela da joj uzvrati, ali ne i ugrozi gem, te je rezultat bio 1:1.

Vilijams je ponovo bila perfektna na svoj servis, dok se Aleksandra malo mučila da ubaci prvi. Ipak, pametnom igrom i preciznim udarcima poravnala je na 2:2.

Još jedan lagan servis gem za Venus Vilijams, pošto Krunićeva uopšte nije uspevala da vrati njene servise. Uzvatila je i Aleksandra istom merom, te je rezultat vrlo brzo stigao do 3:3.

Ne popušta Venus u svom servis gemu, i ponovo ga je brzo rešila u svoju korist.

Ubrzala je Amerikanka tempo, što je malo zbunilo Krunićevu i donelo Vilijams brejk loptu. Nije je iskoristila, ali nije dozvolila ni Aleksandri da osvoji gem. Bila je Krunićeva dva puta na poen do toga, ali je na kraju napravila dve veće greške, što je donelo Venus prvi brejk na meču i prednost 3:5.

Kad je bilo najpotrebnije, Aleksandra je pokazala deo kvaliteta koji poseduje. Izluđivala je Venus preciznim bekhend paralelama, pa je posle jedne Amerikanka kroz osmeh tražila čelendž, iako je loptica dva puta pala na liniju. To je više bilo taktičke prirode, što je i urodilo plodom, jer je posle toga odbranila dve brejk-lopte Krunićeve, a potom i iskoristila drugu set loptu za 3:6.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.