Uživo: Krunićeva osvojila prvi set, pa pretrpela brejk protiv Kvitove - 6:4, 0:2!

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Krunićeva osvojila prvi set, pa pretrpela brejk protiv Kvitove - 6:4, 0:2!

Aleksandra Krunić igra duel treće runde US opena protiv češke teniserke Petre Kvitove, a okršaj Srpkinje za eventualni uspeh karijere možete pratiti na Blicsport.rs.

Krunićeva i Kvitova su do sada odigrale samo jedan međusoban duel, a predstavnica Češke bila je bolja 2011. godine u Pragu sa 6:4, 6:2. Srpska teniserka je izgubila samo jedan set na putu do trećeg kola pošto je savladala Piter sa 2:0 i Kiz sa 2:1.

Iznenadila je Aleksandra protivnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na startu izborivši se za tri brejk lopte, ali nije uspela da održi taj tempo i u naredna tri poena gde je Kvitova došla do izjednačenja, ali je uspela u nameri da na kraju oduzme servis protivnici (1:0). Napravila je Čehinja veliki pritisak kako bi vratila egal (30:30), što joj je pošlo za rukom (1:1).

Sa četiri vezana poena Kvitova je došla i do prve prednost na susretu (1:2), ali je Krunićeva ekspresno pojurila vođstvo i postavila 2:2. Čehinja je povezala još četiri poena i samo jedan dozvolila srpskoj teniserki, te došla do 2:3. Veća borba se vodila na servis naše predstavnice, što je i razumljivo, a Aleksandra je posle prednost došla do gema (3:3).

Aleksandra je u tri gema na servis protivnice, treći, peti i sedmi, uzela samo dva poena, ali to nije bila tolika šteta, jer je dobro kontrolisala svoj prvi udarac, pa se došlo i do 4:4. Sigurna igra je rezultovala i novim brejkom za Krunićevu koja je iskoristila samo jednu priliku koja joj je data da priđe na samo gem od seta (5:4).

Samopozdanje je raslo iz sekunda u sekund, a Kvitova je imala lek za sigurnu igru Srpkinje samo u pojedinim trenucima što nije bilo dovoljno da se Krunićeva sputa u nameri da osvoji prvi set sa 6:4.

Kvitova u drugom setu više nije bila toliko sigurna ni na svoj servis, ali je realizovala jedinu gem loptu i povela sa 0:1. Jednu šansu je Čehinja imala da napravi brejk odmah u narednom gemu, pa je tu došla do velike prednosti od 0:2.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.