Uživo: Janko se budi i pravi preokret, Tipsarević - Garsija-Lopez 6:7, 6:4, 6:4

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Janko se budi i pravi preokret, Tipsarević - Garsija-Lopez 6:7, 6:4, 6:4

Naš teniser Janko Tipsarević na startu US Opena igra protiv Giljerma Garsija-Lopeza i taj meč možete pratiti uz Blicsport.rs. Prvi set je izgubio u taj-brejku sa 6:7(4:7), da bi drugi i treći dobio sa po 6:4.

Tipsarević je protiv španskog tenisera, 31. na svetu, poražen u oba prethodna susreta 2009. i 2013. godine. Janko igra sa mnogo oscilacija i dobio je jedan od poslednjih šest duela.

I dalje traži pravu formu posle godinu i po dana odsustva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sa Garsijom je do sredine prvog seta vodio ravnopravnu borbu, u kojoj je spasao jednu brejk loptu (3:3).

Sve je delovalo da će odluka pasti u taj-brejku i tako je bilo, pošto je Tipsa na 6:5 ispustio dve vezane brejk i set lopte. To ga je uzdrmalo, pa je tri puta prepustio poen rivalu na svoj servis za 6:7 (4:7) u taj-brejku.

U drugom je uspeo da pronađe pravi ritam. Najpre je spasao brejk loptu, da bi u trećem gemu napravio brejk za 2:1 i ta prednost je bila ključna do kraja, kao i deveti gem. Pri vođstvu od 5:3 je prokockao četiri brejk i set lopte, što ovoga puta nije dozvolio da ga poremeti, pa je na svoj servis odveo borbu u treći set - 6:4.

Nastavili su sa neizvesnom igrom bez dominacije jednog ili drugog, pa je tako Garsija-Lopez napravio brejk na koji je Janko ekspresno odgovorio ribrejkom za 1:2 i nije dozvolio rivalu da se rezultatski odlepi.

Nakon što je Tipsarević sredinom seta spasao tri brejk prilike, od 3:4 je preuzeo kontrolu i uzeo naredna tri gema, iako je u oba svoja spasao po brejk šansu, za preokret i nagoveštaj da bi mogao do trijumfa - 6:4.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.