U MINUSU: Evo KOLIKO je novca IZGUBIO Novak u odnosu na PROŠLU godinu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2017, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U MINUSU: Evo KOLIKO je novca IZGUBIO Novak u odnosu na PROŠLU godinu (FOTO)

Najbolji srpski sportista zaradio manje nego prošle sezone.

Novak Đokovićje pobedom na turniru u Kataru, iz serije 250, podigao pehar i osvojio najviše novca u 2017. godini - 209.665 dolara.

Najbolji srpski teniser je, međutim, u prva tri meseca sezone izgubio čak 4,3 miliona dolara! Od početka 2017. godine, samo jednom je prošao dalje od osmine finala i inkasirao 411.224 dolara, dok mu je 2016. u istom periodu račun već bio bogatiji za 4,7 miliona američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novčanica.

- Profesionalni sport se ne igra zbog novca, ali današnje društvo to potencira i uspeh se meri kroz pare. Sport je izgubio draž, jer se gleda samo kao biznis, postao je mašina za pranje para. Žalosno. Novac ne može da izazove pravu emociju - rekao je ne tako davno Novak Đoković.

Drugi reket planete je ostao na tituli iz Dohe, a na preostalim turnirima na kojima je učestvovao (Indijan Vels, Australijan Open) doneo samo 29.373 dolara, iako je u prošloj sezoni za 90 dana zarađivao 174.974 dolara po meču!

Uprkos što je zabeležio novčani pad, Nole je gledajući poredak liste po zaradama u karijeri i dalje na tronu. Od 20133. godine, kada je uplovio u profesionalne vode, inkasirao je 108,1 milion dolara.

Šest miliona manje, zaradio je Švajcarac Rodžer Federer (102,8), dok je daleko iza Španac Rafael Nadal. Bik sa Majorke ima na kontu 80,3 miliona dolara.

- Liste zarada su smešna stvar. Primanja, recimo, Mekinroa i sadašnjeg tenisera su neuporediva - naglasio je tada Đoković.

Ipak, Novak kada je reč o dominaciji na ovom polju, nema konkurenciju. U poslednje četiri, od šest godina, završava sezonu kao vodeći od turnirskih nagrada.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.