Troicki pobedio Ćorića,Srbija vodi sa 2:0 protiv Hrvatske

Izvor: Studio B, 06.Mar.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki pobedio Ćorića,Srbija vodi sa 2:0 protiv Hrvatske

Teniska reprezentacija Srbije na korak je od plasmana u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa pošto u meču prvog kola vodi u Kraljevu protiv selekcije Hrvatske sa 2:0.

Drugi poen Srbiji doneo je Viktor Troicki savladavši danas Bornu Ćorića sa 3:2 u setovima - 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.

Prethodno je vođstvo domaćinu doneo prvi teniser sveta Novak Đoković  rutinskom pobedom nad Matom Delićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << (6:3, 6:2, 6:4).

Troicki je na spektakularan način doveo Srbiju na prag četvrtfinala, jer se posle izgubljena dva seta i sjajne igre hrvatskog tinejdžera činilo da gostujući tim ima "u ruci" izjednačenje.

Ćorić je zaista imponovao prikazanim tenisom, bio je u velikom zaletu, međutim, iskusniji Troicki nije posustajao, korak po korak hvatao je odgovarajući ritam i uspeo da nametne inicijativu.

Agresivnijim pristupom srpski teniser stabilizovao je igru, protivnik je bio na sve većim iskušenjima, a kada je Troicki brejkom u četvrtom setu poveo sa 3:2 Ćorićeva kola krenula su sasvim nizbrdo, a njegova situacija dodatno je pogoršana zbog problema sa povredom noge.

U odlučujućem petom setu hrvatski teniser nije imao nikakvih rešenja da zaustavi zahuktalog protivnika.

Troicki je delovao sigurno i odlučno, nošen podrškom sa tribina potpuno je gospodario terenom i nizom uspešnih gemova napravio veliki preokret za blistavu pobedu nakon tri sata igre.

U subotu je na programu meč dublova u kojem Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraju od 14 sati protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju, poslednjeg takmičarskog dana, od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Plasman u četvrtfinale Dejvis kupa izboriće reprezentacija koja zabeleži tri pobede.

 

 
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Srbija-Hrvatska 2:0, Troicki bolji od hrvatskog vunderkinda

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2015

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa 2:0 posle prvog dana takmičenja u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Kraljevu...Novak Đoković rutinski je savladao Delića a prednost je duplirao Viktor Troicki posle velikog preokreta i maratonskog meča sa Bornom Ćorićem u pet setova 3:2 (4:6, 1:6,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.