Teniserka Minja Gligić: Novak me je rasplakao!

Izvor: Kurir, 21.Dec.2014, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniserka Minja Gligić: Novak me je rasplakao!

Mlada srpska teniserka otkrila kako je reagovala kada joj je najbolji svetski teniser poslao čestitku iz Australije

Najbolja juniorka Beograda u tenisu Minja Gligić otkriva kako je uspešnu karijeru karatistkinje podredila belom sportu. Stigla je do crnog pojasa i postala državni prvak, a onda je odlučila da se posveti tenisu.

Otkud tenis pre karatea?

- Počela sam da treniram zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kume. Nisam ništa znala o tenisu, ali mi je delovalo interesantno ono što sam gledala na TV - rekla je Minja za Kurir.

Ko vam je teniski uzor?

- Serena Vilijams i Marija Šarapova. Njih dve imaju napadačku igru, koja mi najviše odgovara.

Da li ste zacrtali neke ciljeve?

- Igraću fjučerse i pojuriti prve WTA poene. Moj san je da postanem najbolja teniserka na svetu. Prvo da uđem u hiljadu, pa u sto, pa pedeset.

Jeste li upoznali nekog od naših najboljih teniserki ili tenisera?

- Znam Bojanu Jovanovski, Aleksandru Krunić, Jovanu Jakšić. Novaka Đokovića nisam upoznala, ali mi je video-klipom čestitao rođendan!

Otkud to?

- Tada je bio u Melburnu zajedno sa Dušanom Vemićem, koga poznajem, i za rođendan sam dobila mejl od njega. Kada sam videla snimak, nisam znala kako da reagujem! Ceo dan sam vikala:“Ljudi, vidite. Novak!“

Iznenadio me, suze su mi krenule. Nisam znala kako da reagujem.

Rolan Garos

GLEDALA SAM ANU IZ LOŽE

Čuli smo da vam je bilo zanimljivo na Rolan Garosu?

Nisam znala da ću biti u loži i, kad su me proveli do tamo, nisam mogla da verujem. Gledala sam Anu Ivanović iz lože. Videla sam Zimonjića, Nestora, Lekonta, Gaskea, Flaviju Penetu i Simonu Halep, koja je stigla do finala. Baš je bilo super - otkriva Gligićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.