Teniseri će u Riju imati novog selektora

Izvor: Mondo, 24.Jul.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniseri će u Riju imati "novog" selektora

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović neće putovati u Rio, pa će igrače predvoditi dobro znano lice i bivši reprezentativac

Foto: MN Press

Srpski teniseri, na čelu sa najboljim igračem planete Novakom Đokovićem, spremaju se za nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

Ipak, naš tim neće biti kompletan u Brazilu, jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << selektor Bogdan Obradović odlučio da ne putuje.

Njega će na Olimpijskim igrama u Riju zameniti Dušan Vemić, bivši reprezentativac i povremeni član šampionskog tima Novaka Đokovića, prenose "Večernje novosti".

Vemić već ima trenersko iskustvo.

Ove sezone već je bio uz Novaka Đokovića kao prvi trener na mastersu u Majamiju, kada su Marijan Vajda i Boris Beker dobili odmor uoči izazova u Evropi. Novak se tada prošetao do titule, u finalu je pobedio Keija Nišikorija sa 6:3, 6:3.

Foto: MN Press

Vemić je kao igrač više uspeha imao u dublu, 2009. je bio 31. na ATP listi u konkureniji parova. Najbolji rezultati su mu bili na Rolan Garosu i Australijan Openu, gde je igrao polufinala 2008, odnosno 2010. godine.

Kada je završio igračku karijeru, bio je deo tima Andree Petković, koja je u tom trenutku bila deveta na svetu. Ubrzo se pridružio Novakovom stručnom štabu, a potom je pojačao i Dejvis kup tim Srbije.

U Riju će Srbiju predstavljati Novak Đoković i Viktor Troicki u singlu, dok će najbolji igrač sveta igrati u dublu sa Nenadom Zimonjićem.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.