Tarpiščev ulaže žalbu zbog suspenzije

Izvor: Press, 10.Dec.2014, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tarpiščev ulaže žalbu zbog suspenzije

Predsednik Ruske teniske federacije (RTF) Šamil Tarpisčev najavio je žalbu na odluku Ženske teniske asocijacije (WTA) da ga suspenduje na godinu dana zbog uvredljivog komentara na račun sestara Vilijams.
"Upravo tražim način kako da podnesem žalbu. Ukoliko se na to odlučim, verovatno ću to učiniti putem američkog suda, gde ću moći da saznam po kom osnovu sam suspendovan", rekao je Tarpiščev >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za agenciju ITAR TAS.

Selektor Dejvis kup i Fed kup reprezentacije Rusije suspendovan je jer je u jednom intervjuu za rusku televiziju u oktobru sestre Vilijams uvredljivo nazvao "braćom".

WTA ga je suspendovala na godinu dana i kaznila novčano sa 25.000 dolara tražeci od njega da se lično izvini Sereni i Venus Vilijams, 

Tarpiščev se zbog komentara izvinio sestrama Vilijams, ali se nije složio sa kaznom.

On je napomenuo da je zajedno sa lingvističkim ekspertima analizirao sporni komentar i utvrdio da on nje bio ni zlonameran, ni uvredljiv.

"Preveo sam na engleski to što sam izgovorio na ruskom, i poslao na adresu WTA, ali oni to nisu prihvatili", rekao je Tarpiščcev.

On je dodao da smatra da je cela stvar "nameštaljka", jer ni Međunarodna teniska federacija, ni Međunarodni olimpijski komitet nisu smatrali da se radi o problemu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tarpiščev se žali na suspenziju

Izvor: B92, 10.Dec.2014

Predsednik Ruske teniske federacije Šamil Tarpisčev najavio je žalbu na odluku WTA da ga suspenduje na godinu dana zbog komentara na račun sestara Vilijams..."Upravo tražim način kako da podnesem žalbu. Ukoliko se na to odlučim, verovatno ću to učiniti putem američkog suda, gde ću moći da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.