TSS: Sa Hrvatskom u Kraljevu, ali tek posle inspekcije ITF

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TSS: Sa Hrvatskom u Kraljevu, ali tek posle inspekcije ITF

Teniski savez Srbije saopštio je da postoji velika želja da se meč Dejvis kupa sa Hrvatskom igra u Kraljevu, ali da će konačna odluka biti donete nakon inspekcije Međunarodne teniske federacije.

Delegacija TSS predvođena selektorom Bogdanom Obradovićem posetila je  Kraljevo i dobila uverenje gradskih vlasti da će nova Hala sportova, kapaciteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 3.300 mesta, ispuniti sve neophodne uslove.

„Posle žreba za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa TSS je dobio ponudu tri grada da budu domaćini. U Nišu i Novom Sadu već su igrani mečevi Dejvis kup, pa je delegacija TSS na čelu sa selektorom Bogdanom Obradovićem posetila Kraljevo. Utvrđeno je da grad sa svojim kapacitetima ispunjava uslove da bude domaćin, ali to je tek prvi, svakako neophodan, ali još nedovoljan uslov da se donese konačna odluka", ističe se u saopštenju TSS.

TSS navodi da će Kraljevo i novu dvoranu u tom gradu uskoro posetiti tehničko-stručna služba TSS, pa tek posle njihovog preciznog izveštaja prema ITF-u, stići će i komisija Međunarodne teniske federacije.

„Tek na osnovu svih ovih izveštaja i dokumenata Upravni Odbor TSS doneće konačnu odluku o gradu domaćinu. Dakle, informacija u delu medija da je već doneta odluka prenetea proizvoljno", zaključuje se u saopštenju TSS i konstatuje da je selektor Obradović podržao kandidaturu Kraljeva, zbog sjajne sportske istorije i publike kakvu ima malo koji grad, posebno što i najbolji srpski teniser Novak Đoković smatra da će u duelu sa Hrvatima publika biti izuzetno važan faktor.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske na programu je od 6. do 8. marta 2015. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.