Stefanović: U slobodnoj prodaji bilo 107 kompleta karata

Izvor: Prva.rs, 03.Mar.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: U slobodnoj prodaji bilo 107 kompleta karata

Stefanović je rekao da je policija intenzivno radila prethodnog dana i noći i obavila razgovore sa ljudima iz Teniskog saveza Srbije, Međunarodne teniske federacije, Grada Kraljeva i drugima, u vezi sa prodajom ulaznica za meč Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske u Kraljevu.

Ministar je na konferenciji za novinare rekao da se došlo do saznaja da je ukupno štampano 3.228 kompleta karata, s tim što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Teniski savez Srbije bio u obavezi da dodeli 800 kompleta karata Međunarodnoj teniskoj federaciji i Teniskom savezu Hrvatske.

Prema rečima Stefanovića, 2.428 kompleta karata je bilo namenjeno prodaji, od čega se 107 našlo u prodaji, dok je 190 kompleta trebalo da budu pušteno u prodaju na dan meča.

Preostali 2.131 komplet karata dat je pravnim i fizičkim licima, kazao je Stefanović.

Ministar je precizirao da je preduzeće Imlek dobilo je 16 kompleta karata, Teniski savez Hrvatske osam kompleta, SPS osam kompleta, Fondacija "Novak Đoković" 10 kompleta, Goran Đoković Goran 80 kompleta, preduzeće "Tanka" osam, Teniski savez Srbije 28 kompleta, Filip Krajinović šest kompleta, reprezentacija Hrvatske dodatnih 70 kompleta, Vuk Jeremić 12 kompleta, Teniski savez Srbije 108 kompleta, NIS 87 kompleta, preduzeće Adeko 32 kompleta, BNP Paribas 104 kompleta.

Reprezentacija Srbije dobila je 120 kompleta, porodica Đoković osam kompleta, Boba Živojinović osam kompleta, Peđa Petronijević osam kompleta, firma "TBC1" 20 kompleta, firma "Roleks" 16 kompleta, BIA 35 kompleta, "Rasper" četiri kompleta, "Radijator KV" 52 kompleta, Međunarodna teniska federacija 25 kompleta, Mika Aleksić četiri kompleta, "Relaks San" pet kompleta, MTV Srbija 15 kompleta.

Elektrosrbiji Kraljevo otišlo je 300 kompleta, Elektromontaži Kraljevo 15 kompleta, "Mladom radniku" 10 kompleta, "Obnovi KV" 10 kompleta, "Kolosu KV" 25 kompleta, "Amigi Kraljevo" 26 kompleta i to su, prema rečima ministra policije, sponzorska preduzeća iz Kraljeva.

Načelnik raškog okruga dobio je 250 kompleta, gradonačelnik Kraljeva 100 kompleta, "Pomak" šest kompleta, "Ino komerc" dva kompleta, "Virdžinija" 30 kompleta, "Moja soba" 10 kompleta, "VB Lizing" tri kompleta, "Velt" 18 kompleta.

Veći broj fizičkih lica, pojedinaca, od oko 1.200 kompleta dobio je po kartu ili dve.
"Ono što smo do sada utvrdili, uglavnom se radilo o pretprodaji ili avansnoj prodaji jednog dela karata. Sada se radi na utvrđivanju svih drugih okolnosti i ne želimo da niko u javnosti ostane uskraćen o istini u ovom slučaju - ko je kupovao karte, od koga, na koji način. I kraljevačka policija dala je dobar doprinos, celu noć su ispitivali i isleđivali, kako bismo vrlo brzo mogli da dođemo do rezultata istrage", rekao je Stefanović.

Zbog mogućih malverzacija sa ulaznicama za Dejvis kup meč između Srbije i Hrvatske u Kraljevu, podigla se velika prašina i to pošto su "rasprodate" za svega 13 minuta, i veliki broj Kraljevčana, koji su skoro celu noć stajali u redu, ostali su praznih ruku.

Nezadovoljstvo tom činjenicom po dolasku u Beograd izneo je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.
"Izuzetno sam razočaran. Da karte nestanu posle 13 minuta to je prosto nemoguće. Ustvari, moguće je ako pustite samo 50 kompleta u slobodnu prodaju, a pritom na internet sajtu, gde je pisalo da će takođe moći da se kupe, uopšte ni ne budu puštene. Na kraju je ispalo da je sve rasprodato, a prodaja nije ni počela. Jasno je da je tu neko učinio krivičnu radnju i neko za to mora apsolutno da odgovara", ranije je izjavio Đoković za "Blic".

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se u Kraljevu od 6. do 8. marta.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.