Sok kolabirao zbog toplotnog udara

Izvor: B92, 04.Sep.2015, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sok kolabirao zbog toplotnog udara

Američki teniser Džek Sok doživeo je toplotni udar tokom meča sa Rubenom Bemelmansom zbog čega je kolabirao na terenu.

Sok je u drugom kolu US opena igrao protiv Bemelmansa i vodio sa 2-1 u setovima, ali je morao da preda pri rezultatu 1:1 i 30:30 u četvrtom setu.

On je posle napravljene duple servis greške dobio grčeve zbog kojih je jedva stajao na nogama, a po dolasku lekarske ekipe seo je na teren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i maltene ostao bez svesti.

Turnirski doktor odmah je pokazao da je meč za Amerikanca završen, a zvaničnici US opena su u saopštenju naveli da je u pitanju bio toplotni udar praćen grčevima.

“Igranje na US openu je najveći i najznačajniji trenutak u godini za mene, zato sam izuzetno razočaran što sam danas morao da se povučem. Želim svima da se zahvalim na podršci i jedva čekam da se vratim sledeće godine. Već se osećam bolje i radujem se igranju u Dejvis kupu”, izjavio je Sok.

Bemelmans je je tako na bizaran način ostvario uspeh karijere na Gren slemovima i u sledećem kolu će igrati protiv Švajcarca Stana Vavrinke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.