Skandal: Britanski teniser koristio kokain!

Izvor: Mondo, 24.Jun.2017, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal: Britanski teniser koristio kokain!

Treći "reket" Velike Britanije Den Evans saopštio je da je pao na doping testu zbog uzimanja kokaina. "Napravio sam grešku i moram da se suočim sa posledicama", poručio je Evans nakon ovog otkrića.

Ozbiljan skandal potresa tenis.

Treći "reket" Velike Britanije Den Evans, i 50. teniser sveta, Den Evans saopštio je javnosti da je pao na doping testu u aprilu na turniru u Barseloni zbog uzimanja droge >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kokain, a uskoro se očekuje i kazna koju će propisati ITF.

Ovaj 27-godišnji teniser, koji je nekada bio i kapiten Dejvis kup reprezentacije svoje zemlje, poručio je da je svestan šta je uradio i ponudio izvinjenje navijačima.

"Ovo je veoma težak dan za mene, ali sam hteo da dođem i obavestim vas da sam pre nekoliko dana obavešten da sam pao na doping testu u aprilu gde sam bio pozitivan na kokain. Napravio sam grešku i moram da se suočim sa posledicama. Izneverio sam mnogo ljudi: moju porodicu, mog trenera, moj tim, sponzore, britanski tenis i navijače. Izvinjavam im se iz dubine duše", kazao je Den Evans i zahvalio se onima koji su ostali uz njega i u dobru i u zlu.

Britanski teniser je u martu došao do svog najboljeg plasmana na ATP listi i "skočio" je do 41. mesta sveta, ali svega mesec dana kasnije napravio je grešku koja će ga, verovatno, koštati nekoliko godina suspenzije.

Prethodno je Martina Hingis bila kažnjena na dve godine zbog sličnog prekršaja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.