Serena ubedljivo do 27. polufinala!

Izvor: B92, 03.Jun.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena ubedljivo do 27. polufinala!

Prva teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u polufunale Rolan Garosa ubedljivom pobedom nad Italijankom Sarom Erani.

Serena je posle tri kola u kojima se mučila prikazala sjajnu partiju i rezultatom 6:1, 6:3 obezbedila novo, 27. polufinale Gren slema u karijeri.

U borbi za finale Amerikanka će igrati sa boljom iz meča u kojem se sastaju Timea Baščinski i Alison Van Ujtvank.

Od tih 27 pokušaja, do sada je uspevala da 19 puta stigne do titule, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri puta je bila vicešampionka, a samo je tri puta ispadala u polufinalima. Poslednji put se to desilo 2009. godine na US openu, kada je od nje bila bolja Kim Klajsters u dva seta.

Sada će devojka iz Kalifornije imati priliku da se bori za jubilarnu 20. Gren slem titulu, ukupno treću na Rolan Garosu. Prethodno je u Parizu bila najbolja 2002. i 2013. godine.

Četvrtfinalni meč protiv Sare Erani prošao je baš onako kako smo pretpostavili – u potpunoj dominaciji Serene koja je prosto raznela protivnicu sa osnovne linije.

U devet međusobnom duelu dve teniserke Vilijams je ostvarila isto toliko pobeda, dok je Sara samo dva puta uspela da joj uzme set. Tokom tih devet mečeva Erani je osvojila 51 gem, što je nešto više od pet i po po meču.

Posle razmene brejkova na startu meča, Amerikanka je napravila seriju od četiri uzastopna gema i lagano povela u setovima. Iako nije briljirala, dobrim servisom i snažnim udarcima sa osnovne linije potpuno je razoružala rivalku.

Drugi deo igre bio je nešto uzbudljiviji od prvog – Erani se držala do 3:3 kada je Serena još jednom ubrzala i rutinski meč privela kraju.

Posle nešto više od 60 minuta igre Serena Vilijams odservirala je 10 as udaraca i imala ukupno 39 direktnih poena. Pored toga zabeležila je 23 neiznuđene greške, dok je taj odnos kod Sare Erani bio stadardnih 8:7.

Nagradni fond na ovogodišnjem Rolan Garosu iznosi 28 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Serena Vilijams u polufinalu Rolan Garosa

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2015

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u polufinale Rolan Garosa, pošto je danas savladala Italijanku Saru Erani sa 6:1, 6:3...Prva teniserka sveta boriće se za mesto u finalu protiv pobednice četvrtfinalnog susreta između Švajcarkinje Timee Baščinski i Belgijanke Alison...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.