Serena silovito među četiri najbolje

Izvor: B92, 28.Jan.2015, 05:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena silovito među četiri najbolje

Prva teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u polufinale Australijan opena ubedljivom pobedom nad Dominikom Cibulkovom sa 6:2, 6:2.

Serena je odigrala najbolji meč na turniru i savladala aktuelnu vicešampionku turnira posle samo 64 minuta igre.

Ona će imati prilike da u polufinalu osveti sestru Venus Vilijams, koja je sat vremena ranije izgubila od sunarodnice Medison Kiz.

Serena je potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dominirala u četvrtfinalu – odservirala je čak 15 as udaraca u osam servis gemova, a meč je završila sa 31 direktnim poenom i 18 grešaka. Slovakinja nijednog trenutka nije uspevala da parira raspoloženoj protivnici, a upisala je 13 vinera i 18 grešaka.

Od samog starta meča bilo je očigledno da je Amerikanka naoštrena da pruži mnogo bolje partije nego u proteklih nekoliko dana, a potvrda toga stigla je u vidu brejka u trećem gemu. Posle prve iskoristila je i drugu brejk loptu i lagano povela u setovima. U poslednjem gemu Dominika je imala 15:30, ali su onda sevnula tri asa za 1-0.

Prva igračica planete igrala je veoma agresivno, napadala je svaki servis rivalke i riterne slala duboko što joj je omogućilo da već iz drugog udarca poentira.

I drugi deo otvorila je brejkom, a jedine poteškoće imala je pri rezultatu 2:1. Cibulkova je pogodila nekoliko dobrih forhenda za 15:40. Tada se ponovio scenario iz poslednjeg gema prvog seta – četiri vezana dobra servisa za 3:1. Tada je potpuno prelomila susret, da bi još jednim brejkom ostvarila konačni trijumf.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Serena: Htela sam i nisam Venus

Izvor: B92, 28.Jan.2015

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams rekla je da je zadovoljna plasmanom u polufinale Australijan Opena, pobedom nad Dominikom Cibulkovom...Vilijamsova je protiv Cibulkove slavila sa 6:2, 6:2, i tako osigurala duel sa sunarodnicom Medison Kiz, koja je bila bolja od starije od sestara Vilijams Venus...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.