Sa oscilacijama do pobeda

Izvor: Danas, 26.Maj.2016, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa oscilacijama do pobeda

Pariz, Beograd - Srpski teniseri Ana Ivanović i Novak Đoković bez mnogo muke, ali uz oscilacije u igri, prošli su u naredna kola Rolan Garosa nakon što su ubedljivo savladali svoje protivnike Kurumi Nari Stiva Darsisa.

Najbolja srpska teniserka imala je problema u prvom setu u kome je nakon vođstva od 4:1, protivnica vezala tri gema i došla >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << do izjednačenja. Padu igri Ivanovićeve nije dugo trajao, i iako je propustila tri brejk prilike za vođstvo u setovima, u 12. gemu sjajnim forhendima došla je do prednosti.

Naredni set počela je isto kao i prvi, a ovoga puta nije bilo oscilacija pa je do kraja meča Ivanovićeva ostala apsolutno dominantna trijumfujući rezultatom7:5, 6:1. Naredna protivnica srpske teniserke biće pobednica meča između Ukrajinke ElineSvitoline i Amerikanke Tejlor Taunsend (172).

Na drugoj strani najbolji teniser sveta takođe je imao problema u prvom setu i pored ranog brejka i vođstva od 3:1. Belgijanac je uspeo da vrati brejk i dođe do izjednačenja zahvaljujući odličnim riternima, dok je Đoković pravio greške kakve mu se retko dešavaju. Ipak, odličan servis prvog tenisera doveo ga je do vođstva koje je materijalizovao četvrtom set loptom nakon Darsisove greške. U nastavku duela Đoković je brzinski došao do brejka i poveo sa 3:0, ali su nestrpljenje i nervoza na strani srpskog tenisera pomogli Belgijancu da se malo vrati u meč, ali nedovoljno da dođe do izjednačenja. U trećem setu,opet oscilacije za Đokovića, koji pravi duple greške i omogućava Darsisu da brejkom bez izgubljenog poena prvo izjednači na 2:2 a onda i pređe u vođstvo. Videlo se da se Novaku žurilo, i da bi najradije da se što manje zadrži na terenu.

Do brejka je došao u sedmom gemu, koji je i potvrdio.

Nakon malo više od dva sata Đoković je imao tri set lopte, prvu nije realizovao zbog greške iz bekenda (na kraju meča imao je ukupno 22 greške), ali drugu jeste za konačan rezultat 7:5,6:3, 6:4, pa se sada okreće novom duelu u kome ga čeka Aljež Bedene, koji je pobedio Pabla Karena Bustu iz Španije posle pet setova i gotovo tri ipo sata igre.

Nadalova 200. pobeda na grend slem turnirima

Za razliku od svojih rivala, pre svega Endija Marija, koji je do sada proveo na terenu više od sedam sati, Rafal Nadal rutinski završava prve mečeve na Rolan Garosu. Pobedom nad Bagnisom 6:3, 6:0, 6:3 za sat i 46 minuta, Španac je došao do svoje 200. pobede na grend slem turnirima. Devetostruku pobednik Frenč opena, Nadal su potrebne još samo četiri pobede da dođe do 800. trijumfa u karijeri.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.