Izvor: Blic, 21.Okt.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAZNAJEMO Nemački kralj mesa otvara firmu u Srbiji

Nemački kralj mesa Klemens Tenis u ponedeljak dolazi u Beograd kako bi definisao uslove za ulaganje u Srbiju, saznaje "Blic".

Domaćin Tenisu i timu njegovih stručnjaka biće srpski ministar poljoprivrede Branisalav Nedimović, s kojim treba da se dogovori o svim detaljima buduće saradnje uključujući i dinamiku investicija od blizu 400 miliona evra. Prvi korak koji treba da se definiše je mesto na kojem bi trebalo da se udari kamen temeljac za izgradnju prve dve farme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Srbiji.

Izvor "Blica" blizak zastupnicima ove kompanije u Srbiji tvrdi da Klemens Tenis ima nekoliko opcija za svoje objekte, koje je tokom prethodne posete izložio srpskoj strani, a sada očekuje da dobije odgovore koja je od njih izvodljiva.

- On je zbog dobre infrastrukture, kvaliteta zemljišta, ali i kadra koji bi mogao da odgovori njegovim standardima, targetirao Zrenjanin i okolinu, kao mesto za kamen temeljac. Za tu lokaciju je definisao i okvire svog biznis plana na osnovu kojeg bi Komisija za zakup zemljišta trebalo da mu da u najam državno zemljište. Ukoliko mu Beograd da zeleno svetlo za njegove želje, tokom ove posete mogli bi da se konkretizuju uslovi i dinamika prve faze ulaganja u Srbiju. Drugim rečima, on neće odmah krenuti sa investiranjem u svih pet planiranih farmi, već će to uraditi sa dve - objašnjava naš sagovornik.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nije želeo da komentariše saznanja "Blica" ,već je samo kratko rekao da će narednih dana biti sve jasnije o ulaganju Tenisa.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.