RF: Na Vimbldonu prerano došao do vrhunca

Izvor: B92, 30.Avg.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RF: Na Vimbldonu prerano došao do vrhunca

Drugi teniser sveta Rodžer Federer priznao je da je na Vimbldonu prerano dostigao vrhunac forme.

Federer je u polufinalu Vimbldona razbio Endija Marija maksimalnim rezultatom, ali je onda poklekao pred najtežim ispitom u finalnom meču – Novakom Đokovićem.

Švajcarac je tako izgubio tek drugo finale na mestu na kojem je osvojio sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << titula.

„Sa ove vremenske distance, mislim da sam prerano bio na vrhuncu – u meču protiv Endija Marija. Protiv Đokovića nisam odigrao tako dobro, iako on predstavlja znatno drugačiji izazov. Mislim da nije isti slučaj ovde“, rekao je Federer u Njujorku, pre US opena.

Rodžer nije stigao do finala na terenima Flešing Medouza još od 2009. godine, iako se pre toga šest puta uzastopno borio za trofej.

„Nadao sam se da se moj niz finala na US openu neće nikada prekinuti, ali to nije moguće. U Njujorku već neko vreme nisam bio u finalu, ali sam opet imao teške mečeve protiv Novaka i ostalih igrača“, dodao je Federer.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.