Portorikanka nastavila san  preko Kvitove do finala

Izvor: B92, 12.Avg.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portorikanka nastavila san " preko Kvitove do finala

Monika Puig nastavila je da sanja san u koji verovatno ni sama nije verovala, plasiravši se u finale Olimpijskih igara u ženskom singlu.

Portorikanka, 34. teniserka sveta savladala je Petru Kvitovu iz Češke posle borbe od 114 minuta u tri seta – 2:1 (6:4, 1:6, 6:3).

Ipak, nije krenulo dobro po Moniku, pošto je već u svom prvom servis gemu dozvolila rivalki brejk i našla se u zaostatku od 2:0. Ali, uspeva da odgovori brlo brzo i poravnava na 3:3.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dvadesetdvogodišnja Puig, koja je u karijeri osvojila jednu WTA titulu, potom je propustila šansu za totalni preokret, ali je propušteno nadoknadila već sledećom prilikom – pre nego što je sigurnim servisima osigurala vođstvo u setovima.

Dvostruka osvajačica Vimbldona odgovara silovito – za nešto više od desetak minuta igre stiže do velikih 4:0, a pravu borbu videli smo samo u poslednjem gemu, kada je Petra neutralisala tri brejk prilike i stigla do izjednačenja.

Sam početak odlučujućeg seta doneo nam je uzbuđenja, najpre je Puig još jednom rivalki oduzela servis, da bi joj Kvitova ekpresno odgovorila. Usledila su dva mirnija gema, pre nego što smo ponovo videli dva vezana brejka.

Međutim, četrnaesta igračica na WTA listi nije uspela da nastavi niz, Monika se izborila za nove dve šanse za brejk, iskoristivši drugu za priliku da svojim servisom prođe u veliko finale.

Osvojila je prva dva poena, Petra je odgovorila, ali je onda Monika odigrala dva sjajna poena za najveći uspeh u karijeri.

Ona će se za zlatnu medalju boriti sa boljom iz duela između Amerikanke Medison Kiz i Anđelik Kerber iz Nemače, koji je na programu od 21 čas.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tenis na OI: Portorikanka i Nemica za zlato

Izvor: Mondo, 13.Avg.2016, 00:00

Ako se za Nemicu Andželik Kerber ne može reći da je iznenađenje što je u finalu turnira na Olimpijskim igrama, onda se to i te kako može reći za Portorikanku Moniku Puig koja je u karijeri osvojila samo jednu titulu...Teniski turnir na Olimpijskim igrama specifičan je i zbog iznenađenja koja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.