Pogodite iz prve: Ko je na slici? (FOTO)

Izvor: Mondo, 24.Jun.2017, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogodite iz prve: Ko je na slici? (FOTO)

Nedavno se pridružila Instagram zajednici

Plavuša pred vama je Jelena Dokić!

Jedna od najvećih teniskih nada srpskog porekla Jelena Dokić, najbolji plasman u karijeri ostvarila je 2002. godine kada je zvanično bila četvrta teniserka sveta.

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Ona se 2014. godine povukla iz tenisa zbog bolesti, a nedavno otvorila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i nalog na Instagramu i pokazala da nije onakva kakvom je pamtimo.

Rastu deca...

Jelena Dokić je bivša australijska teniserka srpskog porekla. Dokićeva je tenisku karijeru počela u Australiji, u jednom periodu je imala nastupala pod zastavom Srbije i Crne Gore, da bi se ponovo vratila da igra za Australiju.

Njen najveći uspeh je četvrto mesto na VTA listi. Ipak, zbog porodičnih problema, 2006. je potpuno ispala sa liste. 2008. godine, pod zastavom Australije, polako se vraća u svet tenisa.

Dokićeva je više puta ostvarila pobede nad igračicama koje su bile prve na VTA listi.

Među njima su Martina Hingis (prvo kolo Vimbldona 1999), Kim Klajsters (u Cirihu 2003) i Vinus Vilijams (u Rimu 2000). Takođe je pobeđivala igračice visokog kalibra kao što su Monika Seleš, Meri Pirs, Žistin Enen, Jelena Janković, Karolina Voznjacki, Ameli Moresmo, Frančeska Skijavone i Dženifer Kaprijati. Njena značajna dostignuća su polufinale Vimbldona 2000. kao i igranje meča za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju, u kom je izgubila od Monike Seleš.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.