Novakova sezona iz snova (2): Pokoravanje Australije - peti put, Marej plačljivac

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2015, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakova sezona iz snova (2): Pokoravanje Australije - peti put, Marej plačljivac

Teniska 2015. godina protekla je u dominaciji Novaka Đokovića. Naš as suvereno je vladao belim sportom, osvajajaći titule i rušeći brojne rekorde. Tri Grend slem trofeja, sedam Mastersa, uključujući onaj završni u Londonu, skor pobeda i poraza 82-6 (93,18 procenat uspešnosti) bilans su neverovatne sezone srpskog genija. Mnogi se slažu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ovo najbolja sezona nekog tenisera u istoriji ovog sporta.

Posle kraha u Dohi, na red je došao Australijan open (19. januar - 1. februar), Grend slem koji je Novak Đoković najčešće osvajao, čak četiri puta. U Melburnu, tradicionalno, Novak je imao "vetar u leđa" srpske dijaspore, koja ga je bučno bodrila sa tribina u Melburnu.

Do polufinala, Đoković nije imao ozbiljnijeg protivnika. Redom su padali bez izgubljenog seta: Aljaž Bedene (6:3, 6:2, 6:4), Andrej Kuznjecov (6:0, 6:1, 6:4), Fernando Verdasko (7:6, 6:3, 6:4), Žil Miler (6:4, 7:5, 7:5) i Miloš Raonić (7:6, 6:4, 6:2).

U polufinalu - veliki dvoboj sa Stanislasom Vavrinkom, koji ga je godinu dana ranije pobedio na Australijan openu. Morao je Novak da odigra pet setova (7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0). U poslednjem, Novak je još jednom pokazao psihičku superiornost. Nije paničio već je "počistio" Švajcarca ostavivši ga bez gema u petom setu.

U finalu - stari znalac i večita mušterija Endi Marej. Novak je slavio posle četiri seta (7:6, 6:7, 6:3, 6:0). U prva dva seta viđena je velika borba dvojice vršnjaka, ali u trećem i posebno u četvrtom, u kojem je Škot dobio "krompirić", viđena je dominacija Srbina, koji je po peti put pokorio Australiju.

Ipak, meč je imao i "peti set", ne na terenu, nego na konferenciji za medije, kada je Marej optužio Novaka da simulira povredu.

- Bio sam iznerviran. Dozvolio sam da me Đokovićeva povreda poremeti - rekao je Marej na konferenciji za medije u Melburnu.

U nekoliko navrata Novak je osetio bolove u ručnom zglobu, ali je sve sanirao tokom pauze između dva gema.

- Osetio sam neku slabost, ali nisam tražio tajm-aut jer nije bilo potrebe - otkrio je Đoković.

Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Endi je nastavio:

- Nadam se Novak nije folirao povredu. Ako je bio grč, teško je igrati u tom ritmu u nastavku. Igrao sam dobro u trećem setu, ali mi je odjednom pala igra i tada sam izgubio priključak - dodao je Marej.

Danima su mediji pisali o sukobu Đoković - Marej.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Novakova sezona iz snova (3): Rodžerova lekcija u Dubaiju

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2015, 08:25

Teniska 2015. godina protekla je u dominaciji Novaka Đokovića. Naš as suvereno je vladao belim sportom, osvajajaći titule i rušeći brojne rekorde. Tri Grend slem trofeja, sedam Mastersa, uključujući onaj završni u Londonu, skor pobeda i poraza 82-6 (93,18 procenat uspešnosti) bilans su neverovatne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.