Niko nema dovoljno novca za OVAJ dijamant!

Izvor: Mondo, 30.Jun.2016, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko nema dovoljno novca za OVAJ dijamant!

Propala je prodaja najvećeg dijamanta otkrivenog u poslednjih 100 godina "Lesedi la Rona", koji je veliki kao teniska lopta i čija je vrednost na aukciji u Londonu iznosila čak 63 miliona eura!

Drugi najveći dijamant ikada pronađen nije prodat jer niko nije ponudio ovoliku cenu.

Dijamant od 1.109 karata, pronađen je 2015. u Bocvani, a najviša ponuđena cena je iznosila 54 miliona evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Zvaničnik firme za trgovinu dijamantima "77 Diamonds" Tobias Kormind rekao je DA je moguće da je potražnja za velikim dijamantima prezasićena.

Također je, prema njegovim rečima, moguće da je nestabilnost tržišta nakon Bregzita uticala na neuspeli ishod aukcije.

Tri milijarde godina star dijamant se smatra najvećim otkrićem jednog veka. Njegovo ime znači "naše svetlo" u jeziku južne Afrike.

Aukcionari su prethodno izjavili da je ovaj dragi kamen od izuzetne važnosti i da ispoliran može izgledati kao najveći vrhunski dijamant svih vremena.


Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.