Nastase se žalio na suspenziju: Sve je to bila šala

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2017, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastase se žalio na suspenziju: Sve je to bila šala

Proslavljeni rumunski teniser Ilije Nastase podneo je žalbu na suspenziju Međunarodne teniske federacije (ITF). Nastase je zbog svog ponašanja suspendovan do 2012. godine.

Selektor ženskog rumunskog tima je suspendovan zbog svog ponašanja na meču Fed kupa između Rumunije i Velike Britanije na kojem je izneo niz uvreda na račun Džoane Konte, selektorke rivalskog tima En Kjotavong i sudije.

Nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rumunski teniser takođe je prethodno izneo neprikladne komentare o još nerođenom detetu Serene Vilijams. Nastase je istakao da je sve to bila šala, koju mnogi nisu shvatili.

Zbog suspenzije, Nastase neće moći da dobije nikakve propusnice pod okriljem ITF do 2019. godine. Gren slemovi nisu uključeni u suspenziju, a Nastase će takođe morati da plati 10.000 dolara.

Nezavisna komisija biće formirana zbog saslušanja povodom žalbe, a naknadno će biti saopšteno kada će ono biti održano.

Nastase, šampion US Opena iz 1972. godine i Rolan Garosa 1973, najavio je da će napustiti tenis ukoliko mu žalba ne bude uvažena.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.