Naravno, Serena!

Izvor: Mondo, 31.Jan.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naravno, Serena!

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je svoju 19. gren slem titulu, a šestu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je danas u finalu pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6.

Foto: AP Photo/Lee Jin-man

Vilijams je tako nastavila neverovatan niz pobeda nad Šarapovom - trijumfovala je 16. put uzastopno. S druge strane, druga teniserka sveta je posle ovog finala ostala na jednoj tituli na Australijan openu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na ukupno pet gren slem trofeja.

Prva teniserka sveta je lako povela na početku meča sa 2:0, ali je Šarapova uspela da smanji na 3:2 kada je usledila pauza zbog kiše u Melburnu.

Krov na Rod Lejver Areni je navučen, a Vilijams, koja je prethodnih dana imala problema s prehladom, provela je malo više vremena van terena.

Iako je teže disala kada je meč nastavljen, Vilijams je napravila još dva brejka i posle 47 minuta igre povela sa 1:0 u setovima.

Na početku drugog seta Amerikanka je vezala 10 poena i kada je izgledalo da će lako stići do prednosti od 2:0, Šarapova se zahvaljujući dobrim servisima izvukla iz neugodne situacije i izjednačila na 1:1.

U narednih nekoliko gemova obe teniserke su imale prilike za brejk, ali su i Vilijams i Šarapova osvajale svoje gemove zahvaljujući dobrim servisima.

Vilijams je u desetom gemu, na servis Šarapove, stigla do meč lopte, ali je Ruskinja u odlučujućim momentima odigrala nekoliko sjajnih poena, pogađala je servis i linije i tako produžila meč.

Druga teniserka sveta je odlično servirala u 12. gemu i tako izborila taj-brejk. Posle velike borbe i nekoliko grešaka na obe strane, Vilijams je dobila taj deo igre, a ujedno i meč posle 138 minuta igre.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.