NINA STOJANOVIĆ: Srećna sam što nosim Fed kup dres Srbije

Izvor: Kurir, 16.Apr.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NINA STOJANOVIĆ: Srećna sam što nosim Fed kup dres Srbije

Atmosfera u timu je sjajna, vlada pozitivna energija, trenira se punom snagom, jednostavno želimo pobedu, izjavila je mlada srpska teniserka Nina Stojanović

Rođena je 30.07.1996. godine u Beogradu. Tenis je počela da igra sa šest godina. Od 12 godine član je reprezentativnih selekcija Srbije. U sezoni 2011. osvojila je titulu državnog prvaka do 18 godina i iste godine počela je i takmičenje u svetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ITF konkurenciji . Najbolji rang na svetskoj juniorskoj listi u konkurenciji do 18 godina imala je pre godinu dana kada je stigla do 17. pozicije. U poslednjih pola godine Stojanovićeva se bazirala na profi turnire, ali krila dobija učešćem u Fed kup meču Kanada – Srbija februara 2014. u kome je odigrala dubl meč sa koleginicom Jovanom Jakšić i zabeležila pobedu u njenom debiju za nacionalni Fed kup tim.

Nina je ponovo, po drugi put u 2014. godini u sastavu Fed kup reprezentacije Srbije, ovaj put u meču protiv Rumunije, koji će Srbija igrati u Bukureštu 19. i 20. aprila 2014. i u kome će se boriti za opstanak u Svetskoj grupi B.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam deo ove reprezentacije koja ima velike igračice, svetske zvezde belog sporta, moje koleginice čije mi znanje i svaki savet puno znači. Naša reprezentacija iza sebe ima velike pobede, bogatu istoriju, finale Svetke grupe A, odigrano pre samo godinu i po dana. Naš tim je ime, veliko ime u Fed kup takmičenju i svi mi mladi koji tek dolazimo i kojima je san da obuku nacionalni dres smo posebno motivisani kada nam se ukaže takva šansa u karijeri. Meni je učešće u Fed kup meču protiv Kanade donelo novu energiju i podstrek za novu stranicu u mojoj karijeri. Otišla sam na moje turnire srećna i motivisana za pobede, uspela sam da odigram dva četvrtfinala singla i osvojim dubl na fjučersima u Egiptu. Srećna sam što sam ponovo pozvana u nacionalni tim i zahvaljujem se selektoru Vranešu na pozivu.  Poštujem svaki trenutak proveden sa timom i koleginicama od kojih mogu mnogo da naučim", kaže najmlađi član Fed kup tima Srbije Nina Stojanović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.