NAJJAČA VIMBLDONSKA PRIČA: Hteo je da batali tenis, a onda je upoznao devojku svog života! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jun.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJJAČA VIMBLDONSKA PRIČA: Hteo je da batali tenis, a onda je upoznao devojku svog života! (FOTO)

Englezi su dobili vimbldonsku bajku koju su dugo čekali, jer je konačno jedan njihov čovek prva atrakcija najprestižnijeg Grend Slem turnira.

Svaki teniski poznavalac koji drži do sebe, siguni smo, nikad nije čuo za ovog momka, možda će posle Londona pasti u zaborav i prestati da "postoji" kao i do sada, ali za ono što mu se desilo u prethodnih nekoliko meseci, zaključno sa prvim danom Vimbldona, trenutno je priča >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << broj jedan u teniskom svetu.

Kažu ovako u "lidu" ove priče na jednom uticajnom američkom portalu:

Na kraju turnira, Novak Đoković bi mogao da odbrani titulu na Vimbldonu čime bi postao prvi teniser od Roda Lejvera koji je osvajao pet uzastopnih Grend Slem titula, i bio bi to mega istorijski trenutak, ali sve i da se to desi, on opet ne bi bio najjača priča Vimbldona 2016. Zašto? Zato što je sve takmičare na ovogodišnjem najprestižnijem Grend Slemu već zasenio 772. igrač na svetu, Englez Markus Vilis, čija je prva vimbldonska pobeda izgledala kao najbolje izrežirani holivudski "hepi-end".

- Titule su super. Šampioni postaju besmrtni. Međutim, ponekad, anonimusi budu prvi pod svetlima velike pozornice - navodi autor teksta.

Foto: Tanjug/Ap

Vilis je u ponedeljak upisao prvu pobedu na Vimbldonu u karijeri. I uopšte na nekom Grend Slemu. Ovaj 25 - godišnjak je priredio najveću senzaciju do sada trijumfom nad Litvancem Rikardasom Berankisem, 54. na svetu, i to u tri seta. Pobedu je, kao što i priliči takvim trenucima (jer, ko zna, možda više nikad ne uspe da se plasira na Vimbldon), burno proslavio sa svojim drugovima i devojkom odmah po završetku njegovog najvećeg meča u karijeri.

Naravno, nije ovo prvi put da kvalifikant eliminiše favorita na nekom velikom turniru, ali činjenica da je to uradio 772. igrač na svetu na svom Grend Slem debiju, posle šest pobeda da bi uopšte došao do glavnog žreba, čini je neverovatnom, a njegov uspeh još neverovatnijim podatak da je pre samo nekoliko meseci želeo da batali karijeru i posveti se trenenrskom pozivu u SAD?!

- Odlučio sam već da idem u Ameriku i tamo dajem časove tenisa, pojurio sam već za vizu, ali je u moj život ušla devojka koja me je odvratila od te ideje i rekla mi da sam idiot što želim da prekinem da igram tenis. Zbog toga sam joj zahvalan - rekao je ovaj momak čija je vimbldonska priča počela onako kako mu se sve izdešavalo poslednjih meseci - sticajem srećnih okolnosti.

Naime, Vilis je "upao" u kvalifikacije umesto jednog takmičara koji nije stigao na vreme, pa nije mogao da bude registrovan! Za ostalo se sam potrudio. Zaređao je sa pobedama i stigao do 2. kola. Više ne razmišlja o odlasku u SAD...

- Imao sam opciju da idem u Filadelfiju. Nije to bilo sve utanačeno, ali, da, bila je opcija da odem. Ne znam da li bih otišao ili ne. Sada nije važno - kaže Vilis koji i dalje živi u roditeljskom domu.

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Pre nego što mu se desio veleobrt u životu zahvaljujući njegovoj devojci, Vilis je za život zarađivao (i još zarađuje) radeći u jednom Jahting klubu u blizini Birmingema. Kućni budžet je dotirao od privatnih časova tenisa, jer od profesionalnog igranja mogao je da zaradi samo za "kikiriki" (od početka godine zaradio 350 dolara). Neizvesna finansijska situacija ga je i naterala da ozbiljno razmisli da okači "reket o klin" i posveti se trenerskom pozivu daleko od kuće.

U međuvremenu, upoznao je devojku koja mu je, doslovce, promenila život.

- Da, tako je bilo. Rekla mi je da ne idem, i nisam otišao. Uradio sam ono što mi je rekla. Na kraju, zbog nje sam zaradio za jedan dan više nego do tada od početka godine. To je neverovatno.

Ime Vilisove devojke je Dženifer Bejt, ima 30 godina i radi kao stomatolog. Oboje su sada prva atrakcija Vimbldona.

Zanimljivo je da je ona sticajem okolnosti stigla da gleda Markusov meč, jer tog dana nije mogla da prima pacijente zbog kvara na stolici.

- Mislila sam da ću raditi čitav dan. Prošle nedelje, sisaljka je slabo vukla, pa smo morali da je čistimo i mislili smo da će biti u redu. Međutim, na dan meča, ujutru, ponovo se pokvarila, pa sam pozvala šefa da ga pitam šta da radim. Rekao mi je da otkažem sve pacijente dok se mašina ne popravi, tako da sam bila slobodna. Nije ni trebalo da idem na meč. Na kraju, Markus je pobedio. Nisam očekivala to - bio je to neverovatan tenis.

A photo posted by Marcus Willis (@willbomb90) on May 28, 2016 at 2:59pm PDT

Dženifer i Markus upoznali su se na koncertu Eli Gulding i od tada su nerazdvojni kao, kako kažu, privučeni nekom silom.

- Prilično je intenzivno. Sva ta putovanja, mečevi, ali mi smo ludi jedno za drugim.

Ispričala je i kako mu je promenila razmišljanje o odlasku iz zemlje u potrazi za srećom u SAD.

- Nedelju dana pošto smo se upoznali, rekao mi je da ide u Ameriku i da odustaje od igranja tenisa. Moj brat voli tenis i rekao mi je jednom prilikom za Vilisa: "taj momak je sjajan igrač", pa sam onda ja rekla Markusu da verujem u njega, i neka nastavi. I vredelo je - uspeo je.

Za samo nekoliko meseci, zahvaljujući devojci, Vilisov život je doživeo najveći preokret.

- Na početku godine bio sam jako loše plasiran, nije mi se ustajalo iz kreveta, nisam mogao da nađem motivaciju ni za šta. Bio sam ubeđen da ću prestati da igram tenis - podsetio se Vilis koga su svojevremeno zvali Kartmen po debeljuškastom dečaku iz Saut Parka.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.