NAJAVA DANA (subota, 1. novembar): Dan velikih derbija i teniska poslastica - Vezuv ponovo ključa, Milioneri stižu u Minhen, Đoković ruši Nišikorija

Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2014, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (subota, 1. novembar): Dan velikih derbija i teniska poslastica - Vezuv ponovo ključa, Milioneri stižu u Minhen, Đoković ruši Nišikorija

Pogledajte koji nas to zanimljivi okršaji čekaju danas...

Zaista fantastični mečevi u današnjoj ponudi. Sve kreće gostovanjem Liverpula u Njukaslu, velika uzbuđenja se očekuju u Napulju gde dolazi Roma, a onda pravi spektakl u Minhenu – stiže ranjena Borusija iz Dortmunda. Svi ćemo navijati za Novaka Đokovića, koji se u polufinalu sastaje sa neugodnim Japancem Nišikorijem. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Posle serije od sedam mečeva bez trijumfa (četiri remija), Njukasl je vezao tri pobede, uključujući i iznenađenje protiv Sitija. Liverpul igra na relaciji "toplo-hladno". U međusobnim duelima na Sent Džejms Parku golova je uvek bilo na pretek, a na poslednja dva meča viđeno je čak deset pogodaka.

Kada se dva tima sastaju na San Paolu, Napoli igra bez greške. Na poslednja tri susreta domaćin ima tri pobede i gol razliku 11:1, ali forma u poslednje vreme (dva remija, poraz i pobeda) ne može da hrabri. Doduše i Roma je u sličnoj situaciji (po dva poraza, pobede i remija).

Šampion je u situaciji da više nema pravo na kiks. Juventus gostuje nezgodnom Empoliju, gde često ume da se saplete – na poslednjih šest mečeva na stadionu Empolija ima po dva poraza, remija, ali i pobede... Poslednja dva meča nije dobio, a Empoli je u seriji od tri meča bez pobede (dva poraza).

Barselona će pokušati da se podigne posle poraza u El Klasiku, ali Selta je ove sezone izgubila samo od Viljareala. Svima drugima dala je makar po gol, uglavnom i više, ali Barsa još nije primila pogodak na Nou Kampu. U dve prethodne sezone Selta je u četiri susreta sa Barsom primila 11 golova.

Real Madrid je u seriji od šest uzastopnih trijumfa u Primeri, ukupno 10. Granada je u poslednjih pet kola osvojila samo bod. U poslednjih šest međusobnih susreta pet pobeda Reala, jedna Granade. Zanimljivo, tri poslednja meča nisu donela više od dva gola. Na četiri poslednja nije prošla igra GG.

Veliki derbi Švajcarske, mada Grashopers ove sezone ne blista. Iz prvih 13 kola ima samo tri pobede, tek jednu na strani. Ali, poslednji okršaj sa Bazelom rešio je u svoju korist rezultatom 3:1. Četiri ranija završena su identičnim skorom – 1:1. U poslednjih osam susreta samo jednom je bilo više od dva gola.

Kad se posmatra položaj na tabeli, reklo bi se da će ovo biti igra mačke i miša, jer su Bavarci lideri i imaju čak 14 bodova više od Milionera. Ipak, Borusija je slavila u dva od poslednja tri međusobna susreta, a u kupu protiv Sankt Paulija možda i najavila izlazak iz krize.

Uprkos tome što im nedostaje povređeni Zlatan Ibrahimović, Sveci sigurno marširaju, dobili su tri poslednja meča, uz samo jedan primljen gol i primakli se Marselju na četiri koraka zaostatka. A protiv Lorijana u poslednje vreme dobro prolaze: tri pobede, uz gol razliku 8:1.

Plavcima nedostaju povređeni Kosta i Remi, opterećuje ih i tradicija, pošto na poslednjih pet međusobnih susreta na čak tri nisu dali gol Policajcima, a dvaput su poraženi. S druge strane, Murinjov tim je, izuzimajući remi sa Junajtedom, u seriji od sedam pobeda u svim takmičenjima.

Đoković je protiv Mareja svima stavio do znanja u kakvoj se formi nalazi, do sada nije izgubio ni jedan set i pokušaće na furiozan način da se domogne i velikog finala. Nišikori je nakon osvajanja Tokija lagano ispao u Šangaju, ali u Parizu igra odlično. Japanac ne leži Novaku, nedavno je slavio na US openu, a pre tri godine je bio bolji i u Bazelu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.