Monte Karlo: Dva brejka prednosti za Novaka

Izvor: RTS, 18.Apr.2014, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monte Karlo: Dva brejka prednosti za Novaka

Đoković - Lopez 1:1 (4:6, 6:3, 5:1). Naš teniser igra meč četvrtfinala Mastersa u Monte Karlu. Protivnik je još jedan Španac, Giljermo Garsija-Lopez. Direktan prenos meča možete pratiti na našem Drugom programu. Federer, Vavrinka i Ferer već u polufinalu.

19.51 - Đoković postavlja stvari na svoje mesto, još jednom Lopez ostaje bez gema na svoj servis. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Naš teniser tako ima lepu zalihu od dva brejka prednosti, a Špancu ostaje da žali za prilikama propuštenim u drugom setu.  

19.43 - Odmah na startu odlučujeućeg seta Đoković oduzima Lopezu servis i stavlja Špancu do znanja koje favorit u ovom susretu - 1:0. 

19.37 - Novak siguran na svoj servis, poslednji polufinalista turnira u Kneževini biće poznat nakon trećeg, odlučujućeg, seta - 6:3. I ovaj set završen je posle 45 minuta igre.

19.33 - Đoković koristi svoju prvu brejk šansu u drugom setu i oduzima protivniku servis. Naš teniser će imati priliku da na svoj servis osvoji drugi set i dođe do izjednačenja u ovom duelu. 

19.27 - Imao je Lopez 40:15 u sedmom gemu i dve meč lopte ali je naš teniser još jednom uspeo da spase svoj servis - 4:3. 

19.16 - Izvukao se Đoković iz neugodne situacije u maratinskom petom gemu. Neverovatni Španac igrom iznad svojih mogućnosti bio je blizu novog brejka. Na sreću, Novak uspeva da osvoji ovaj jako bitan gem i povede sa 3:2. Lopez igra možda i najbolji meč u svojoj karijeri!   

19.05 - Bez brejka u drugom setu, oba tenisera, za sada, sigurna na svoj servis - 2:2. 

18.49 - U odlučujućem desetom gemu Lopez na svoj servis izlazi kao pobednik i osvaja pri set! Novak je u i ovom gemu bio blizu novog brejka ali Španac vrlo dobrom igrom potvrđuje ranije stečeni brejk prednosti - 6:4.

18.27 - U šestom gemu naš teniser konsoliduje svoju igru i uspeva da oduzme protivniku servis i da vrati jedan brejk. 

18.21 - Još jednom rasrčani i motivisani Lopez kažnjava Novakovu opuštenost i brojne greške u igri. Španac pravi novi brejk za 4:1 u prvom setu. 

18.14 - Pri rezultatu 40:15 u terećem gemu Novak gubi pet vezanih poena i Španac prvi dolazi do brejka na meču! Lopez vodi sa 2:1.

18.10 - Oba tenisera sigurna na startu na svoj servis, rezultat je 1:1. 

18.03 - Počeo poslednji četvrtfinalni duel u Monte Karlu (RTS2). Đoković prvi na servisu. Plasman u polufinale već obezbedili Vavrinka, Ferer i Federer

17.40 - Kraj meča, Rodžer federer je treći polufinalista turnira u Kneževini. Treći set je u potpunosti pripao Švajcarcu koji je slavio sa 6:1. Dva sata i 25 minuta trebalo je Federeru da dođe do jubilarnog 50. polufinala na masters turnirima. Federer u polufinalu čeka boljeg iz duela Novaka Đokovića i Giljerma Garsije-Lopeza.

17.05 - Fantastičan drugi set odigrali su Tsonga i Federer, Švajcarac stiže do izjednačenja u taj-brejku. Trećeg polufinalistu Monte Karla odlučiće treći set. 

16.35 - Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale u  konkurenciji dublova, pošto su pobedili Romaina Arneoda i Bendžamina Balrea iz Monaka sa 6:4, 6:3. Zimonjić i Nestor su na turniru postavljeni za pete nosioce, a u nastavku takmičenja igraće protiv pobednika meča Bob/Majk Brajan (SAD) - Žulijen Beneto/Eduard Rožer-Vaselan (Francuska).

15.55 - Žo-Vilfrid Tsonga vodi protiv Rodžera Federera (RTS2) sa 1:0 u setovima (6:2). Pobednik ovog meča je potencijalni protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Monte Karla. 

14.58 - Poznat je prvi polufinalni par na Mastersu u Monte Karlu, sastaće se Stanislas Vavrinka i David Ferer. Vavrinka je u dva seta savladao Miloša Raonića, dok je Ferer napravio iznenađenje i istim rezultatom pobedio "kralja šljake" Rafu Nadala. 

Posle dva "školska" časa tenisa, Novak Đoković igra meč za plasman u polufinale. Protivnik je i treći Španac zaredom - Lopez. Novak je u dva meča na terenu proveo 94 minuta. Pokazao je da je u odličnoj formi i da mu jednostavno prija Monte Karlo. Protivnicima nije ostavio ni tračak nade da mogu ozbiljnije da zaprete. U dva meča izgubio je dva gema, po jedan u svakom.

Za plasman u polufinale boriće se sa Giljermo Garsija-Lopezom, 38. igračem na ATP listi, koji je u prethodnom kolu bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha (4:6, 6:3, 6:1). Novak i Lopez do sada su se sastajali pet puta, u svim mečevima slavio je pobedu naš teniser. Poslednji put igrali su na Mastersu u Madridu još 2011. godine, Novak je pobedio sa 6:1, 6:2.

Ukoliko savlada i ovu prepreku, Novaka u polufinalu čeka bolji iz duela Rodžer Federer (4) - Žo-Vilfred Tsonga (9). U poslednjem četvrtfinalu sastaju se: Rafael Nadal (1) - David Ferer (6).

Prvi polufinalista je Stanislas Vavrinka (3), koji je savladao Miloša Raonića (8) sa 7:6 (7:5), 6:2.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.