Marej dobija pojačanje: Najbolji teniser Slovenije prešao pod zastavu Velike Britanije

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marej dobija pojačanje: Najbolji teniser Slovenije prešao pod zastavu Velike Britanije

Dosadašnji teniski reprezentativac Slovenije i najbolji igrač te zemlje Aljaz Bedene dobio je državljanstvo Velike Britanije i od sada će stajati rame uz rame sa Endijem Marejom.

Bedene je zvanično dobio britanske papire u utorak, a preuzeo ih je u Hatfildu. On se nalazi na 83. mestu na ATP listi i zbog toga odmah postaje drugi teniser Velike Britanije po dobijanje novog pasoša. Naredne nedelje se očekuje da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve sredi kako bi pored Aljazovog imena stajalo "GBR" kada bude nastupao na Rolan Garosu.

Blaž Kavčič sada preuzima prvo mesto u slovenačkog tenisu pošto zauzima 88. poziciju na planeti, a Velika Britanija će sada imati još jednog aduta u Dejvis kup takmičenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najbolji Slovenac postao drugi Britanac

Izvor: Mondo, 31.Mar.2015

Teniser Aljaž Bedene dobio državljanstvo Velike Britanije i ubuduće će nastupati pod njenom zastavom...Foto: Guliver/Getty Images/Scott Barbour..Najbolji slovenački teniser Aljaž Bedene dobio je danas državljanstvo Velike Britanije i od sada će nastupati pod zastavom te zemlje...Britanske papire...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.