Makarova razbila Halep za polufinale

Izvor: B92, 27.Jan.2015, 03:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makarova razbila Halep za polufinale

Ruska teniserka Jekatarina Makarova razbila je Simonu Halep sa 6:4, 6:0 i plasirala se u polufinale Australijan opena.

Makarova je odigrala briljantan meč protiv treće igračice sveta i posle okruglo 70 minuta igre obezbedila drugo uzastopno Gren slem polufinale.

Ona će se u borbi za titulu sastati sa pobednicom drugog četvrtfinala u kom se sastaju Marija Šarapova i Judžini Bušar.

Simona je odigrala razočaravajući meč – napravila je čak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 31 neiznuđenu grešku u 16 gemova, uz 15 direktnih poena. Taj odnos kod Jekatarine bio je 10:20, što joj je omogućilo da među najbolje četiri uđe bez izgubljenog seta.

Ruskinja je meč na 'Rod Lejver Areni' otvorila mnogo bolje i već posle osam minuta imala prednost od 3:0, uz dva brejka. Halep je uspela da se vratila, ali je Makarova zadržala prednost do kraja seta, spasivši jednu brejk loptu odličnim servisom, kod rezultata 4:3.

Nastavila je 10. teniserka sveta da dominira bekhendom, forhendom je završavala izgrađene poene, dok joj je servis funkcionisao savršeno u bitnim trenucima. Halep je imala čak pet prilika da joj oduzme servis u drugom setu, ali je Ruskinja sve neutralizovala i sjajnom serijom došla do konačnog trijumfa.

„Osećam se sjajno, ona je veoma teška protivnica. Igrale smo pre dve godine, tada sam izgubila, a i danas nije bilo lako na terenu, koliko god to rezultat pokazivao. Uvek smo igrale duge poene – ona ne pravi mnogo grešaka i sjajno čita igru, zato sam znala da moram biti agresivnija. Nisam žurila i igrala sam pametno“, rekla je Makarova posle meča.

Razlog poraza rumunske teniserke leži upravo u propuštenim šansama, pošto je napravila samo jedan brejk iz devet mogućnosti. S druge strane, Makarova joj je oduzela servis pet puta iz šest pokušaja.

„Navikla sam da budem u četvrtfinalima, sada moram da se naviknem na polufinala. U prošlom je bila Serena. Ona je sjajna igračica, nikada nije lako igrati sa njom, nezavisno od faze turnira. Iz tog meča sam mnogo naučila, nadam se da ću više uživati u ovom polufinalu“, dodala je Jekatarina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.