Lajović: Grčevi? Nemam objašnjenje...

Izvor: B92, 30.Avg.2016, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović: Grčevi? Nemam objašnjenje...

Srpski teniser Dušan Lajović bio je razočaran posle poraza od Benoe Pera sa 6:2, 2:6, 3:6, 7:5, 6:1 u prvom kolu US opena.

Pri rezultatu 4:4 u četvrtom setu Lajovića su uhvatili grčevi, a sličan problem već je imao.

“Iz čista mira, trčao sam na drop šot i uhvatio me je grč u zadnjoj loži. Šteta je da ponovo ovako završim na Gren slem turniru jer se to desilo u Parizu, slično je bilo i u Melburnu“, kaže Lajović i dodaje:

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << “Posle Rolan Garosa sam vadio krv, radio testove, sve je bilo u redu. Mislim da sam igrao dobro do grčeva, fizički se ne osećam nespremno i ne mogu da kažem da je to uzrok, nisam bio uopšte umoran. Igrao sam neke teže mečeve na dva dobijena seta, nisam imao problema“.

Posle predaje Troickom u Parizu, Dušan je rekao da je uzrok grčeva psihičke prirode, ali sada to nije bio problem.

“Sada nisam bio ni pod pritiskom, nisam bio stegnut, a u 80% slučajeva kada su me uhvatili grčevi to je bilo u pitanju jer se pod tenzijom i troši više energije nego što je potrebno. Ovaj put je sa te strane bilo u redu i stvarno ne znam u čemu je problem. U ovom trenutku ne znam šta je, ali moram da nađem rešenje. Nemam objašnjenje“.

Lajović nije predao meč, ali peti set je bio samo formalnost.

“Posle zadnje lože, počeo je da me hvata grč i u levom listu, onda i u butnom mišiću, pa nisam više mogao da napravim nagli pokret. Pokušao sam iz mesta da ga ugrozim, ali to na ovom nivou ne može da prođe. Da nije bilo grčeva, mislim da bih imao velike šanse za pobedu i vrlo mi je žao“.

Lajović je trenutno 59. na svetu, a do kraja sezone igraće u Sankt Peterburgu, zatim slede tri turnira u Kini, pa Moskva, Bazel i Pariz.

“Imam mnogo bodova sada da branim, ali mislim da će biti u redu ako me telo bude služilo“, zaključio je 26-godišnji Lajović.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.