Klajsters za B92: Ana igra dobro, navijam za Rafu

Izvor: B92, 02.Jun.2015, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klajsters za B92: Ana igra dobro, navijam za Rafu

Kim Klajsters je teniserka koju su svi na WTA turu voleli, što nije tako čest slučaj.

Bila je vrhunska teniserka, i dalje je sjajna osoba, a trenutno je na Rolan Garosu, turniru na kojem je dva puta igrala finale (2001, 2003).

Kim je pristala na razgovor za B92, a glavna tema bila je Ana Ivanović, njena bivša koleginica i dobra prijateljica.

Ivanovićeva se plasirala u četvrtfinale, u kojem će u utorak od 14 sati igrati sa Jelinom Svitolinom iz Ukrajine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ako uspe da prođe, u polufinalu je čeka bolja iz duela Mugurusa – Šafaržova.

“Znam da novinari vole da gledaju previše napred, to je barem moje iskustvo sa njima. Kada se dođe do četvrtfinala, svaki meč je izuzetno težak. Dobro je što je Ana više puta bila u sličnoj situaciji, ovde u Parizu je osvojila titulu, a to je iskustvo koje je teško dobiti i koje može da bude značajno. Izgleda mi kao da igra sa mnogo samopouzdanja, deluje srećno na terenu, a to su pravi sastojci za dobar rezultat“.

Ana je 2008. godine osvojila Rolan Garos, ali od tada nije imala mnogo uspeha na Gren slem turnirima. Belgijanka ističe da je mnogo toga potrebno da se poklopi za uspehe u kontinuitet.

“Kada igrač ostvari dobre rezultate, onda i ostali počnu da obraćaju pažnju i postaju dodatno motivisani i koncentrisani, a to je bio slučaj i sa Anom. Nekada je teško – ne mislim da se ona promenila kao osoba i kao teniserka. Znam da ona vredno radi, uvek sam volela da je gledam, dopada mi se njen forhend, a mislim da je njena kombinacija servisa i forhenda jedna od najboljih na WTA turu. Ako uspe odatle da gradi igru, sposobna je da napravi mnogo dobrih stvari. Potrebno je malo svega, možda joj je nedostajalo i sreće, tenis nije lak sport“, kaže 31-godišnja Kim, osvajačica četiri Gren slem trofeja.

Serena Vilijams superiorna je na WTA turu, a Kim nije razmišljala o tome šta će biti posle nje.

“Zapravo nisam tome posvetila pažnju, navikla sam da gledam Serenu kako pravi rezultate“, kazala je Belgijanka uz osmeh.

Na pitanje da li joj nedostaje tenis, Klajsters odgovara:

“Ne. I dalje igram tenis kod kuće, uživam u tome, ali ne nedostaju mi stalna putovanja i treninzi šest sati dnevno. Ipak, i dalje volim da vežbam, takođe sam i trener u svojoj akademiji u Belgiji. Osim toga, imam dvoje dece i prilično sam zauzeta“.

Kim kaže da je šteta što nikada nije bila u Srbiji i dodaje:

“Znam samo da sam iz vaše zemlje dobijala mnogo pisama navijača. Bliska sam i sa devojkama iz Srbije, naročito sa Anom, uvek je lepo čuti kada mi ona govori o novim mestima u Srbiji. Sada će biti i teško, jedino ako se odlučim da dođem kod vas na odmor“.

Za kraj smo pitali Klajsters ko je njen favorit u muškoj konkurenciji.

“Nadam se da će Rafa da pobedi – mnogo ljudi misli da on to neće uspeti i nadam se da će svima pokazati da nisu bili u pravu“, zaključila je Kim za B92.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.